5 лесни идеи за декорация на кухненска стена


Обичате да разглеждате най-новите списания за дизайн на кухни, но нямате време или бюджет за пълен ремонт? Специалистите от Freshome.com дават бързи и лесни съвети, за да придадате нов вид на кухнята, достоен за списание. Най-хубавото е, че може да използвате само една или всички от тези идеи заедно — те се съчетават перфектно.

Ние естествено забелязваме първо това, което е на нивото на очите и за това, смяната на дизайна на стените е най-забележимото решение за кухненската декорация. Много често опитите по кухненската декорация включват като основа уредите, плотовете и джаджите за готвене, но фактически стените могат да направят по-голямо впечатление с един лесен “направи си сам” проект.

Ако е време за промяна, помислете по тези 5 идеи, за да създадете нова обстановка в кухнята.

 1. 3-цветната палитра
  Един от най-ефикасните и евтини начини да освежим стила на една стая е да добавим нов цвят. Но страхотните кухненски стени не се получават случайно. Тайната е в 3-цветната палитра:
  Първият цвят е цветът, който вече съществува в кухнята и не може да се смени. Това може да е цветът на плотовете или на шкафовете.
  Вторият цвят се избира от неутралните тонове. Той може да се използва като нов цвят на стените и ще служи като фон за новата декорация.
  Третият цвят прави кухнята да изглежда уникална. Той може да е ярък и неочакван цвят, който все пак си отива с палитрата ви. Третият цвят добавя характер на кухнята – изберете си аксесоари като бар столове, вази или тенджери в този цвят.
 2. Единична фокусна точка: Опитайте да видите декорацията си от гледната точка на нов гост. Когато влизате в кухнята какво най-първо ви привлича вниманието? Ако е нещо, което не ви харесва, какво бихте предпочели да видите?
  Фокусната точка трябва да е очевидна и визуално въздействаща. В сравнение с останалите украси в кухнята, тя е издадена и забележима. Опитайте една от следните техники, за да създадете една силно привлекателна точка в кухнята си:
  -Боядисайте стената, която искате да подчертавате с ярък цвят (третия цвят в 3-цветната палитра)
  -Окачете голямо произведение на изкуството на тази стена
  -Сложете тапети с текстура, шарка или ярък цвят
  Бъдете смели с декорацията на фокусната точка – тя е само една стена.
 3. Отворени рафтове
  Една от най-актуалните тенденции в дизайна на кухни са отворените рафтове вместо шкафове. Те ободряват кухнята с повече визуално пространство, но пък оставят малко място, където да се скрият ненапасващите се предмети. Затова, вместо да събаряте съществуващите шкафове, пробвайте един или два рафта на отворената стена. Има разнообразие от стилове на рафтове, които са лесно за поставяне. На рафтче е добре да се поставят минималистични и едноцветни предмети.
  Иначе, за по-драматична промяна махнете вратата на един или два от шкафовете и на задната стена на шкафа сложете нов цвят боя или тапети. Осветление с LED лампички под рафтовете ободрява допълнително пространството.
 4. Галерия: Една скучна стена може да стане интересна и с личен почерк, като съберем любимите си предмети и ги ползваме като декорация на една празна стена. Изберете от следните идеи:
  -Грамогонни плочи
  -Кошчета
  -Шарени платове или тапети в рамки
  -Празни стари рамки с различни размери и форми
  -Различни по форма и размери огледала
  За повече съвети за как да създадете оригинална домашна галерия, погледнете ТУК
 5. Боя за „черна дъска“: Черното е страхотен и привлекателен цвят ако се използва на правилното място. С една кутия черна боя за тебешир може бързо и евтино да украсим акцентната стена в кухнята. Ако не разполагате с цяла стена, вратата също става за черна дъска (и вечерно меню, примерно). Важно е наслояването: правете опит за съчетаване като поставите колекция снимки или рафтче върху черната дъска за тебешир.
research symptoms