5 модерни тендеции за градината през 2018 г.


Модата е навсякъде около нас – в дрехите, архитектурата, дизайна, а защо не и в градината? тази година изключително модерни са грижата за природата, екологичността и грижата за животните. Ето с какво се отличават тенденциите за дизайн на двора през 2018 г.

Малките градини са на върха на модните тендеции тази година

Независимо дали имате малък вътрешен двор, страничен двор или голямо открито пространство, това се отнася за създаване на уютни, интимни пространства. От няколко квадратни метра до огромен двор, всичко е постижимо.Всяко пространство може да бъде оформено като прекрасно кътче. Ако е голям двора, лесно можете да го разделите на по-малки зони, които да имат различна функция. При всички положения е необходимо да имате зона за сядане, вода или огън, както и изобилие от зеленина под формата на саксийни растения.

Някои начини, по които можете да оформите вашия модерен двор включват:

Създаване на кът за сядане и хранене
Добавяне на беседка и лозя, създавайки илюзията, че влизате в друг свят
Място за събиране около огън

Ключът е да се обгради пространството със саксийни растения, живи плетове, малки дръвчета или лози, създавайки интимни обстановка.

Вертикалната градина е супер модерна

Тази година живите стени, наричани още вертикални градини, са страшно модерни. Те освежават пространството, придават му цвят и са много приятни за окото. Как да го постигнете, може да видите ТУК

Еко оформления в градината 

Непретенциозното на поливане озеленяване ни спестява време и пари. То изисква по-малко поддръжка и по-малко хабене на ресурси. Но не си мислете, че ще изглежда грозно. Всъщност може да придадете зашеметяващ минималистичен вид с малко геометрия.  Може да използвате чакъл, камък и да добавите екзотични растения, които виреят на суша. Ефектът може да бъде поразителен.

Огнищата останаха в миналата година, тази година водните декорации са на почит

Огнищата и камините все още имат купища фенове, но тази година водещи в света на дизайна са водните декорации. Вероятно това се дължи на популярността на природосъобразните екологични градини. Предоставянето на вода за птици и диви животни, докато се наслаждавате на успокояващия външен вид и звуците на течаща вода, правят водата в градината красива и практична.

Ето няколко идеи от нас:

Как да си направим фонтан от саксии

80 идеи за дзен усещане в двора и градината

Малко идеи за външна чешма

Как да си направим езерце в двора или на балкона 

Малки зеленчукови градини

Най-приятната от всички изброени тенденции е зеленчуковата градина. Независимо от размера на вашето пространство, вероятно ще можете да отделите място със сандъче, където да си гледате подправки, а може би и няколко стръка с домати и краставици. А с малко по-голямо дворче може да добавите и няколко пилета като им осигурите специална зона.

Ето и още идеи:

Вдъхнете нов живот на градината

Идеи за градинарство на тесни балкони

 

По идея на Freshome.com