5 правила за бързото опаковане на багаж


Наближава дълъг уикенд, но не трябва да губим излишно дълго време в подготовка на багажа. Трябва да сме максимално бързи и компактни, за да ни остане повече време за забавления. И така съставихме простички правила, които ако следвате ще опаковате по-бързо:

По едно горнище за всеки ден

Вземете ризи, блузи, тениски, но се ограничете да имате по една дреха за всеки ден от пътуването. Можете да размествате комбинации според времето и случаите, но просто като бройка гледайте да не надхвърляте необходимото ви.

По 2 долнища за всеки 5 дни от пътуването

Опаковането на две долнища ви дават възможност да вземете по-малко неща и предразполагат за доста възможни комбинации. Ако отивате някъде на топло, то си вземете едни къси и едни дълги панталони, ако е студено – само дълги. Гледайте да са универсални цветове и да отиват на горнищата, които взимате.

Само по една бройка от вид връхна дреха

Вероятно сте проучили много добре прогнозата за времето, така че знаете какво трябва да опаковате по отношение на якета, жилетки и палта. Но се придържайте към това правило, за да опаковате минимално количество обемисти връхни дрехи: Опаковайте само един тип дреха за всеки слой.

По един аксесоар от вид

Ако те са по-големи от кредитна карта, правилото за аксесоари е просто: само по един! Това означава, че неща като шапки, шалове, слънчеви очила и портмонета трябва да са само по едно. Изберете любимите си или тези, които отиват на всичко.

От два до три чифта обувки

Можете да отидете навсякъде с маратонки и сандали или ботуши (според времето). Това са фактите. Добавете официални обувки само, ако имате нужда от тях и разполагате с място.