5 съвета за релаксираща спа баня


Спа моментите са чудесен начин да се измъкнете от стреса и да се отпуснете. Но те могат да бъдат скъпи и може да бъде трудно да се отдели времето, за да се стигне до тях. За щастие има няколко начина, с които можете да създадете спа център в собствения си дом. По този начин всеки ден може да бъде пътуване до СПА центъра. Не е нужно да отделяте време от графика си, за да пътувате до традиционен спа център или да платите големите такси. СПА удобствата се намират точно в уюта на вашия дом.

Сложете естествени материали и дълбоки цветове

Основната естетика на много минерални спа центрове е в естествената им текстура. Много спа центрове използват естествени каменни стени, тъмно дърво и други релаксиращи, дзен-подобни елементи като растения, за да създадат усещане за спокойствие. Можете да пресъздадете този дизайн и във вашата баня. Потърсете камъни и топли дървени текстури или нещо друго, което ви изглежда естествено и релаксиращо.

Цветове схема е добре да бъде в по-тъмен, заглушен цвят като тъмно дърво и тъмно сив камък. По-тъмната цветова схема може да даде по-спокойно усещане в банята, вместо интензивната енергия от светли и ярки цветови схеми.

Отделете ваната от останалата част на помещението

Помислете как да отделите ваната от останалото пространство. Можете да поставите ваната зад разделител, буквална стена или временен параван. За допълнително усещане за спа, можете да използвате ориенталски дизайн. целта е да се отпуснете, а не да се взирате в тоалетната. Ще се почувствате като в собствен оазис.

Инвестирайте в джакузи

Ако има начин да се почувствате, че сте в спа център у дома си, това е джакузитоа. Джакузитата са идеални за добавяне на етерични масла и сапуни, тъй като балбукащата вода ще помогне да се разпръснат естествените аромати. Те също така са склонни да генерират пара по-лесно. Да не говорим, че те са добри, за да се отпуснете, докато поставяте маска за коса или лице – като истински спа център. Приложенията на джакузито е безкрайно, а има модели, които са свободно стоящи и не е нужно да се ангажирате с разбиване, лепене на плочки и други такива дейности.

Ползвайте артистични детайли и декорации

Друг начин да направите една баня вкъщи по-релаксираща е да използвате арт детайли. Спа центровете редовно използват интересен и уникален интериор, така че има смисъл да направите същото. Един такъв пример са каменни мивки с цветя около тях, или огледала с интересна геометрия. Домашните растения дават спокойно усещане в банята. Бамбукът и малките каучукови растения са добър избор, тъй като те имат по-екзотичен вид.Ако искате да сте наистина специални, може да комбинирате и други интересни арт предмети.

Възползвайте се от плоските повърхности

Всеки почитател на спа знае как да се възползва от свещите за по-спокойна атмосфера. Една свободна плоскост ще запази свещите от пътя на водата или опасните завеси за душ. На същите места могат да се държат предмети като ароматизатори, тръстикови атрибути и други подобни. Ако не искате да направите основно ремоделиране,може да добавите специални рафтове или отворени шкафове, които да вършат същата работа.

Източник: Freshome.com