5 шеги за наистина забавен първи април


първи април

Първи април е! Казват, че светът е оцелял, защото се е смял. Казват също, че смехът е здраве. Чудесен лек и идеална “противоотрова” за всяка грижа и тревога.

А в дни като днешния, когато светът се намира пред сериозни изпитания. Когато работата от дома трябва да бъде съвместена с онлайн обучението на децата, а zoom срещите на учениците – с тези с колегите по skype. Когато трябва да разходите кучето поне два пъти, да нахраните котката, да сготвите като за цяла рота, защото ежедневното пребиваване на цялото домочадие вкъщи го налага… И всичко това – в рамките на работния ден… То, не пропускайте да вземете своята „доза“ добро настроение, ако искате и вие да оцелеете (като светът 🙂 ).

Днес, на първи април, имате и брилянтен повод за това! Защото всички шеги са позволени и ще бъдат простени, в случай, че “пресолите манджата” 😉

Предлагаме ви 5 шеги, изпробвани и проверени, с които да отбележите днешния първи април подобаващо – с много смях и нулеви разходи.

На път

първи април
снимка: Getty Images

Ако шофирате, залепете голям лист А4 на някое от страничните стъкла с надпис: “Бибкайте и се усмихвайте!” Да, много от шофьорите ще ви гледат сърдито, недоумяващо или укорително, но ви обещаваме, че ще има и такива, които ще го направят. А какво по-хубаво начало на деня?! Нека висенето по светофарите бъде една идея по-забавно (поне на първи април)!

Дистанционното

снимка: Getty Images

Тази шега изважда управлението на дистанционното извън контрол. Използвайте дребен стикер или лентичка, с която да покриете сензора на “светая светих” за ТВ феновете. Колкото и да се опитват, дистанционното няма да ги “слуша”… дори и с нови батерии.

Ластичета

Отделете малко време, за да увиете важен предмет или уред на половинката, колегата, детето, приятелите и т.н. с много ластичета. Представихте ли си го? – Целият смартфон, дистанционното или друг използван от “мишената” предмет в ластичета… След това просто се забавлявайте, докато той или тя се опитват да освободят настоятелно звънящия телефон (например) от всички тези ластичета! За тази шега обещаваме доста различни емоции и много смесени чувства от страна на “жертвата”, но финалът ще е 100% с много смях.

(Не)познати лица

първи април
Снимка: Getty Images

Заменете (дискретно) снимките в рамки в дома или офиса с подобни изображения, принтирани от интернет. Може да са с напълно случайни лица или с такива на известни личности… И търпеливо наблюдавайте кой и кога първи ще се усети за подмяната. 🙂

Номерът с пижамата

pyrwi
Снимка: Getty Images

Когато дойде време за сън и семейните са се успокоили, че първоаприлските ви шеги са се изчерпали, спретнете един последен номер. Дискретно завържете на колкото повече възли успеете ръкавите и крачолите на пижамите и им пожелайте “лека нощ!”. Този номер (от личен опит, многократно прилаган през годините) ви гарантираме, че ще бъде достоен завършек на днешния първи април!

И така, усмихвайте се, радвайте се и раздавайте радост! Честит първи април и честито начало на ваканцията на учениците, но повече – на техните родители! 😉

Вижте още: