5-те закона за модерен дом през 2016 г.

Бъдете в час с дизайнерските тенденции като следвате няколко прости правила


Модата се сменя, както се сменя времето навън. Един ден е едно, а друг – друго. Ако искате да имате модерен дом, тогава ще трябва да следите внимателно дизайнерските съвети, модните списания и да спазвате определени правила.

В момента семейство, което е голяма клечка в модната индустрия, е заинтригувано от работата на френският архитект и дизайнер Чарлз Зана. Те решават да преобразят дома си в Париж като използват работата на Зана като основен наръчник.

Предлагаме ви няколко правила от този наръчник, ако искате домът ви да е в крак с модната тенденция.

Сложете  авангардно изкуство

Няма модерен богаташки дом в момента, в който да не виси платно с мацаница за милиони. Вашата може да не струва милиони, но е достатъчно да е в този дух. Можете да изберете цветът на картината, така че да пасва на останалия интериор у вас. А можете да се заиграете и със самата позиция на картината.

Всичко, което измислите, за да разчупи обстановката е плюс за вашето модерно жилище.

charles-zana-paris-01

Pavel_Vetrov_Sunday_room_minimalism_grafitti_2

yjzRV

3k

Latest-Legs

 

Мебели показващи мнение

Модерното не винаги означава удобно. Ако искате дизайнерски хол може да се наложи да направите компромис. Железен фотьойл в комбинация с винтидж канапе би впечатлило всеки. Тук вариантите са безкрайни. Ако искате изчанчени мебели може да ползвате неща ръчна изработка, винтидж мебели, т.е. дивана на баба ви и да стигнете до съвсем непрактични, но много модерни гарнитури.

Но най-важното е тези мебели да не са просто скупчени в хола, а да имат история зад тях, да заявите естетическа позиция чрез тях, да показват мнение.

charles-zana-paris-02

Furniture-Statement-Pieces

love-letters-shelf

retro-furniture-ideas-leather-chairs

Maya-1

 

Училищни столове за кухнята

Ако се интересувате от мода и дизайн вероятно сте разглеждали списания скоро. Е, тогава вероятно сте забелязали и колко са модерни училищните столове. Да, точно така. Онези столове, от които ни боляха… задните части, след три часа седене на тях. Сега те са тотален хит по целия свят.

Навярно няма да е трудно да се сдобиете с такъв стол, но въпросът е как ще го поставите в столовата. Масата трябва да пасва на стила, а няма да е зле да го боядисате или да го промените по креативен начин.

08183394

round table and coloured chair legs

Standard_chair_prouve_2

a9216c4004502f15_4255-w618-h411-b0-p0--midcentury-dining-room

0516-AD-ZANA06-01_sq

cff625591413e41c349fd4323f841f6f

Метален акцент

Модерните жилища в момента използват основно три цвята – бяло, черно и сиво. Те трябва да са лакирани или бляскави. Така че ако ви предстои смяна на аксесоар или мебел вкъщи, може да се насочите към тези три нюанса.

Заигравките с тях са безкрайни, а домът ви ще е стилен и минималистичен – точно както е модерно сега.

charles-zana-paris-03

003-apogee-deborah-wecselman-design

metaljpg-46fda6ab197857b1

metallic-accents-glamorous-home-12

Alexander-Lysak-Visualization-Bedroom-white-sitting-area-with-metallic-accents

Mрамор

Не е необходимо специално да разбивате жилището си, за да сте в крак с дизайнерските тенденции. Все пак, ако ви предстои ремонт и искате да сте съвсем в час с модата, тогава използвайте мрамор.

Може да го поставите в коридора или банята. Даже не е нужно да е мрамор, а плочки, които да симулират мраморен ефект.

12x12_white_marble_floor_tiles_wall_tile

baabf9a58c9280245b4689c0bb888d43

charles-zana-paris-05

deam-residence-interior-bathroom

floor-design-incredible-white-bathroom-design-with-white-marble-basketweave-tile-bathroom-floor-including-free-standing-white-bathtub-and-white-ceramic-toilet-beautiful-white-marble-basketweave-tile-f