Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

5 вида килими, които ще направят впечатление

Хубаво износени подове, напукани плочки, надраскан и оцветен паркет – килимите ни помагат да скрием проблемни зони в стаята, без да трябва да инвестираме труд и много средства, за да ги оправим. Но отвъд тяхната практичност, те наистина могат да направят огромно въздействие върху дизайна в пространството. Единственият проблем е, че слагането на килим е деликатно изкуство, всеки, който някога е трябвало да избира килим добре знае това.

Преди да подберете килима трябва да си зададете следните въпроси: Струва ли си инвестицията? Цветовете съвпадат ли с моите мебели? Ще се преобрази ли напълно стаята или просто е ненужен аксесоар? Ако сте затруднени с тези въпроси, то ние ще ви помогнеш да решите и не само – ще ви помогнем да разберете как решението ви ще е най-доброто.

 1. Килим с ярки геометрично форми

Подберете килим с ярки и геометрични форми. Не само ярките цветове ще привлекат внимание, а и ще помогнат на различни мебели и декорации из стаята да изпъкнат. Геометричните форми ще придадат модерен и елегантен стил.

2. Наситен килим в турски стил

Тези килими са много подходящи за стаи с дървени мебели. Така ще придадат усещане за лукс и топлина. Наситено червено и кестеняво са прекрасни нюански, които ще помогнат за едно по-старинно усещане, особено в комбинация с тъмно-злеленисти растения.

3. Приятен минималистичен килим

Ако не искате да се забърквате с цветове, то това е вашият килим. Цветовете са в бяло и черно, изчистени форми и малко по-пухкава повърхност.

4. Килим от животинска кожа

Независимо от естетическия ви вкус, малък килим като този от животинска кожа ще донесе интересна визия на стаята. Най-добре е да го поставите върху друг килим или просто може да го поставите стратегически под холната масичка. Можете да ги намерите по магазините в няколко неутрални цвята.

5. Килим с много тънка шарка

Ако имате вече голяма динамика в стаята като съвкуппност от мебели, тогава не ви е необходим непременно напрягащ обстановката килим. За да балансирате дизайна в стаята изберете килим с шарка на много тънки резки. Така ще добавите известна идентичност в стаята, но няма да я пренатрупвате.

Вижте още:

6 полезни професионални съвета за интериорния дизайн на дома ви

19 романтични интериори на италиански вили