50+ идеи с шперплат за дома


Шперплатът не е никак скъп материал, а притежава топлотата и естетиката на мебелите и интериорите от масивна дървесина. Тук ще ви разкажем защо не е лошо да имате предвид този вид материал що се отнася до декорация, интериор и функционалност.

На първо място трябва да посочим, че шперплатът не е изобщо скъп. Вярно,  че не се слави като най-качествения материал на света, но за цената си има доста завидни качества.

 

Избягвайте да правите тежки конструкции или да разчитате на неговата здравина, защото това може да бъде подвеждащо.

Макар да не е особено здрав, шперплатът е идеален заместител на масивната дървесина. В примерите по-долу ще видите мебели, табли за легла, цели стени, бюра, библиотеки, кухненски шкафове и др. изработени с шперплат и ще се убедите колко добре може да изглеждат нещата.

Другият плюс на този материал е неговата функционалност. Предвид цената, спокойно можем да го използваме в проекти, за чийто резултат не сме сигурни, да експериментираме или да изработим нещо, което е само за временно ползване. При всички случаи разполагаме с прекрасен материал, който ще внесе много светлина и свежест.