60+ направи си сам идеи и съвети за разделители на малки помещения


Ако живеете в малко пространство, може да си помислите, че последното нещо, от което се нуждаете е разделител на стаята. Той е направен буквално за затваряне и отделяне на пространства. Но стайните разделители са чудесно допълнение към всяко малко пространство. Те са добър начин за разделяне и организиране на малки пространства, които често имат повече отворен план. А разделителите с отворен дизайн означават, че можете да получите по-организирано пространство визуално, без напълно да затваряте области.

Стайните разделители също са евтино дизайнерско допълнение към стаята. А що се отнася до времето, може да отнеме само няколко часа, за да изберете правилния разделител за вас, да го донесете в къщи и да го монтирате. Така че независимо дали търсите акцент в забавен стил или е необходимо да добавите функционална организация към пространството си, разгледайте по-долу различни начини за използване на разделители на помещенията.

Визуално отворени прегради

Разделителите на стаите не трябва визуално да затварят място. Има начини да се използват разделители с отворен модел. Проекти като тези са идеални за добавяне на някаква концептуална организация между области в малки пространства с отворен план. Те не правят пространството да се чувства клаустрофобично. Дизайни като тези също могат да бъдат измислени или изработени в широк спектър от модели. Например стари рамки на врати, прозорци, бамбукови пръчки, дъски, сътъкло и т.н. Можете да използвате и нещо по-лътно, стига да не затваря помещението и да е съобразено по размер.

Концептуално разделение

Стайният разделител може да бъде направен от почти всеки материал. Можете да проявите творчество с видовете материали, които използвате. Например, обикновена текстурирана дървена стойка и някакво тежко вертикално въже. Идеята по-горе също показва как можете да добавите зеленина към разделителя на вашата стая. Пълзящите растения на въжето добавят повече интимност, но отново, без да затварят напълно пространствата. Също така може да ползвате пълзящи растения и към по-плътни разделители . Например стелаж, плътна завеса, рафтове с аквариуми с рибки и др.

Разделителите на стаи като акцент

Разделителите за помещения могат да бъдат използвани и като декоративни акценти. Ако имате по-малко пространство, което предпочитате да не затваряте, помислете за поставяне на разделител  в ъгъл. Например, ярко син разделител на стаята добавя контраст от цвят към иначе скучния ъгъл. Освен това не е нужно да се придържате към плътни цветове. Има разделители за помещения с отпечатани на тях картини или мотиви. А разделителят на стаите с пълна художествена сцена на него дава оптичната илюзия, че малкото ви пространство е по-голямо, тъй като изглежда, че гледате в прозорец към друг свят.

Разделение в стаите с пердета и висулки

разделението на помещения с пердета и висулки е един изключително лесен начин. Достатъчно е да вложите креативност, да изберете правилните цвететове и готово. Може да ви отнеме минути. Също така може да избирате плътността и ако не сте доволни, да я намалите или увеличите, без да се налага да губите още много време и средства. Ако си промените решението, можете лесно да се върнете към първия вариант. Изборът винаги е налице 🙂

По материал на Freshome.com