7 хитри идеи за съхранение в кухнята


Традиционно кухнята е сърцето на дома. В модерната кухня не става въпрос само за готвене, а и за аспектите на семейния живот. Заради множеството изисквания към тази стая е необходимо да има добре измислени места за съхранение, за да се избегне неудобното безредие. Плотове, вградени шкафове и отворени рафтове са само част от голямо разнообразие интелигентни идеи за практично и ефикасно съхранение в малките пространства. Разгледайте нашите 7 най-любими идеи за по-ефикасно употрбяване на пространството в кухнята.

1. Вградени шкафове

Ако чиниите ви са комбинации от втора употреба, нови и наследствени от роднини или приятели, може да изглеждат неподредени, ако са оставени, така че да се виждат. Съхранвайте ги във висок вграден шкаф със солидни врати. Определете едно рафтче за всеки вид чиния, за да е лесно да поддържате ред.

2. Ползвайте рафтове на кубчета

Кубични рафтове ще ви помагат да се оправите с бъркотията и да организирате чинии, документи и листчета. Може една страна да се боядиса с боя за черна дъска или да се покрие с винилова черна дъска, върху която да си пишете списъци и съобщения.

3. Изложете бурканите на показ

Освободете място в шкафове с този декоративен номер. Сложете сухите стоки в буркани, залепете етикетчета и ги подредете според размер и височина. Може да стоят на отворени рафтове, на плотовете, на масата или навсякъде, където има празна повърхност.

4. Изберете функционален кухненски остров или количка

Превърнете кухненска количка в мобилна работна маса или помощник за готвене. Може да го използвате като бар с чаши, бутилки или като поставка за подправки с хоросан. Това е страхотен начин да определите място за комплект предмети, който ползвате често в кухнята.

5. Сложете отворени рафтове

В къщите, които разполагат с малко пространство, начина на съхранението също може да действа като декорация. Невтрално боядисани открити рафтове допълват спокойния стил на тази кухня, докато смесените чинии и буркани дават характер на стаята. На долното ниво шкафове, зад вратите се крият по-обемни предмети.

6. Oкачете предмети на стената

Ако вече нямате място за съхранение, качете по-шарените чаши за кафе на лост с кукички. Винаги е практично да имате чаши под ръка.

7. Ползвайте рафтове като разделител

Една хитра система за съхранение може да става също като разделител в дом с отворен план. Може да съхранявате по-красивите чинии, тенджери и основни елементи за трапезарията на стабилни самостоятелни рафтове, които са отворени от двете страни.

Вижте още:

Идеи за кухня с любов

Ретро чар за новата кухня