7 начина да отворите дома си за лятото


Броени дни остават до официалното начало на лятото, а ние искаме да го усетим и в домашната обстановка. Ако не живеете на самия морски бряг, то все пак може да вкарате лятното настроение с няколко много простички идеи. Не е нужно много, за да усетите промяната във времето, а с това и да подобрите своето настроение 🙂

Сменете пердетата

По-топло време изисква по-леки ппердета за прозорците, така че свалете тежките завеси и ги заменете с нещо, което казва „лято“. Завеси, които ви скриват достатъчно и все пак позволяват циркулация на светлина и въздух. Или опитайте бамбуков нюанс, за да добавите естествен елемент, като същевременно можете да блокирате яркото следобедно слънце.

 

Аксесоари от природата

Летните аксесоари могат да променят цялостното усещане като няма нищо по-хубаво от естествените материали. Внасянето на естествени елементи помага да се повдигне тонуса на вашето пространство, което го прави ярък и ефирен. Опитайте да сложите няколко плетени кошници, за да скриете джапанките или детските якета. Използвайте и естествени дървени елементи като свещници или купи, за да озарявате вашата трапезна маса. Или аксесоари с възглавници на малки палми, одеяла с цветя и др.

Направете малко разчистване

Замърсяването може да накара дома да се чувства по-тежък, отколкото всъщност е. Почистването на хоризонталните повърхности в дома ви може да го направи лек и летен и то само за няколко минути. Завъртете се и съберете излишните неща в кошница. След дълга зима може да имате свещи, ваканционен интериор, хартии и други неща, които просто са се натрупали.

Ето още няколко бързи, петминутни задачи, които ще ви помогнат да почистите дома си:

  • Отворете прозорците си. Уверете се, че те са чисти и се отварят плавно.
  • Приберете допълнителни възглавници и одеяла, от които няма да имате нужда до по-хладно време.
  • Сменете завивките на леглата със свежи чаршафи и по-леки одеяла.
  • Сложете всички зимни и есенни вещи в шкафове или в килер
  • Проверете дали климатика работи добре, преди да е станало твърде горещо

Вкарайте зеленина

Растенията не служат само за свеж облик на интериора, те всъщност правят въздуха във вашия дом по-чист. Изборът на лесни за поддържане растения прави добавянето на зеленна много лесно. Отидете в близкия цветарски магазин или център и попитайте специално за растения, които се справят добре в закрити помещения.

Сменете осветлението

Когато мислите за студено време, вероятно си мислите за осветление с димер: светлината на огъня или свещта, или четенето на дхубава книга под кехлибарената светлина на лампата. Лятото, обаче, означава по-ярка светлина, така че е време да промените осветлението на дома си. Поставете ярки бели крушки, приберете свещите и внесете колкото се може повече естествено осветление. Почистете прозорците си и се уверете, че сте отстранили всичко, което може да блокира светлината. Нямате много естествена светлина? Вземете няколко огледала, за да отразяват светлината и да действат като вътрешни прозорци.

Разместете мебелите

Начинът, по който използвате дома си през зимата в сравнение с лятото вероятно е съвсем различен. През лятото прекарваме повече време навън и по-малко време гледаме телевизия. Преместването на мебелите ви помага да приготвите дома си лятото. Помислете за начина, по който семейството ви живее през лятото. Как прекарват времето си в къщата? Какво искате да насърчите? След това преместете мебелите си съответно.

Внесете летен аромат

Един от най-добрите начини да освежите дома си за лятото е просто да внасяте летни аромати.  Летните аромати могат да направят настроението ви по-приятно – независимо от времето. Потърсете ярки, чисти аромати като лимон и портокал. Или, ако обичате ароматите на цветя, изберете пролетни аромати като люляк или роза.

Ако пролетта е време за обновяване, тогава лятото е време просто да се наслаждавате на усилената си работа. Подготвяйки дома си, можете да изтръскате прахта на студеното време и да обичате вашето пространство по по-ярък, нов, проветрен начин.