7 растения за вашата зелена баня


Зеленото в момента е най-модерния цвят за дизайна на баните. Даже нещо повече. Дизайнерите все повече налагат тенденцията баните не само да са в зелен цвят, а да са изпълнени с растения. Зелените бани са навсякъде по дизайнерските уебсайтове и по мебелните магазини.

Забравете за болнично бялата баня – зеленото и растенията са най-предпочитаните атрибути за нея. Ако не ви се занимава да си реновирате банята, но искате да сте в крак с модата, тогава е необходимо само да добавите няколко растения, които да създадат усещане за връзка с природата. Но не може да използвате каквото и да е растение. Предлагаме ви няколко варианта на подходящи за влажни помещения растения.

Алое вера

Алое верата носи прозвището „растение чудо“ и това не е случайно. То се употребява широко с медицинска цел. Подходящо е за всякакви кожни проблеми: изгаряния, одрасквания, сърбежи, охапвания от насекоми и др.

Aloe-Vera-Simple1

Алое верата расте на светли, топли места със сезонни изисквания за вода. То е много подходящо за неопитни градинари, тъй като не е претенциозно и е трудно за убиване.

old bathroom

Растението не само ще освежи вашата баня, а и може да бъде използвано с полезна цел.

transparent-container-for-plants

Орхидея

Ордеиите обичат влагата и са невероятно красиви. Те трябва да се поливат равномерно като се пръскат леко.

luxury-orchids-bathroom-plant

Отглеждат се в топли помещения, които са добре осветени. затова са най-подходящи за бани, в които има достъп на слънчева светлина или са постоянно осветени.

metalic-bathroom-touch-orchids-plant

towel-arrangment-organized-bathroom

Азалия

Азалията не само е красива, но е изключително подходяща за отглеждане в баня. Нейните цветове ще придадат весело и шарено настроение. Отглежданите в саксии азалии са много лесни за отглеждане, но ще е необходимо известно усилие, за да ги поддържате красиви.

azalea-plant-pot.jpg.638x0_q80_crop-smart

Азалията расте на леко сенчести места, но все пак се нуждае от някаква слънчева светлина. Това растение не обича директната слънчева светлина, но е подходящо за по-светли бани.

Bloemen-Petersen-sessie-120811_4174_555

Хубаво е вместо да поливате растението, да го обливате с душа, но не с гореща вода, тъй като цветовете му лесно изсъхват и окапват.

Зелена лилия

Зелената лилия е позната още като хлорофитум и също е много лесна за поддръжка. Тя расте добре на влажни места, като например баня, и е много подходяща за окачване във висяща саксия.

spider-plant-in-bathroom-shower_web

spider-plant-for-bathroom

Зелената лилия също е известна с това, че пречиства въздуха у дома, тъй като бързо преработва отровните вещества.

Bagno-classico-arredato-con-piante

Ако сложите няколко зелени лилии в банята си може да създаде усещане за тропическа джунгла и винаги може да си представите, че котката ви е яростен ягуар…

hanging-plants-in-bathroom-1

Аглаонема

Това е едно страхотно растение за банята. То винаги е свежо зелено, расте на влажни, топли места и предпочита да е на сянка. Колкото по-тъмни са листата, от толкова по-малко светлина се нуждае растението.

58afa77982aa98da6866ef2fdc2e41ba

Хубаво е да засадите растението в широка, но не висока саксия. От пролетта до есента е хубаво да се полива по-обилно.

2-Aglonema

Аглаонемата в саксия ще оживи банята ви, която е най-доброто място за това растение.

Бамбук

Бамбукът ще освежи интериора на банята и е много лесен за отглеждане. Той не харесва пряката слънчева светлина и предпочита влагата.

photo_shoot_12

Може да го поставите както в съд с вода, така и в саксия, но трябва да е на топло. Ако изберете да го отглеждате във вода, то трябва да я сменяте поне веднъж седмично.

Small-Bathroom-Decor-Bamboo-Plant-in-a-Glass-Jar-with-Colorful-Glass-Stones

Хубаво е растението да седи високо, ако имате домашни любимци или деца, защото неговите листа са леко токсични.

2dd8d6e9e6d9f58bf01854d10e435101

tropical-bathroom-design-bamboo-flowers

bathroom-window-bamboo-flower

Гардения

Гардениите са подходящи за отглеждане както вътре, така и отвън, но също така обичат и влажната среда на банята.

growing-gardenia-in-pots

Те се нуждаят от слънчева светлина, така че бани, в които има някаква светлина са най-подходящи за тези красиви цветя. Те ще променят целия изглед на банята ви.

37805884_030_a