7 съвета за добре подреден домашен офис


Работата вкъщи може да бъде приятна, но и бързо може да се превърне в пълна бъркотия. Обградите ли се с всевъзможни устройства, папки, бележки и т.н., то ще се чувствате също толкова натоварени, колкото в офис на фирма. Важно е да поддържате мястото си подредено, за да можете да работите ефективно и да се натоварвате излишно с разхвърляни и неприятни за очите гледки.

Сканирайте всичко

Забравете кутиите с касови бележки, финансови записи, медицински документи, визитни картички, снимки и др. С компактен скенер можете да запазите всичко и да не се затрупвате в хартия, а някои модели не са по-големи от списание. След като преобразувате документите си в цифров формат, копирайте оригиналите, ако нямате нужда от тях, и след това организирайте файловете си по електронен път. Уверете се, че сте запазили резервно копие, външните твърди дискове и „съхранението в облак“ са интелигентни опции.

Прибирайте безжичните устройства

Няма нужда да държите принтер на бюрото си. Дори умело проектираните компактни модели избождат очите и развалят естетиката на внимателно декорирана многофункционална стая. Вместо това, съхранявайте малък безжичен принтер, който се побира почти навсякъде (голямото чекмедже или шкаф би свършил тази работа) и  го свържете безжично с всички устройства.

Рафт зад монитора

Настолните компютри често са по-мощни, но периферията им може да затрупа работното пространство. Опитайте да поставите рафт зад гърба на монитора. Тази платформа може да поддържа външен твърд диск, преносим скенер и USB кабели. Те винаги са готови за включване, но кабелите им не се виждат.

Използвайте шредер

Можете да разкъсате безопасно хартия или личния папка с ръчен шредер, който е около размера на чифт слънчеви очила. Ако трябва да унищожите значителен брой документи само веднъж или два пъти в годината, занесете ги в офис център, който предлага услугата. Няма причина да купувате и съхраняват промишлен шредер за хартия.

Подредете кабелите

Едни малки джаджи, които могат да се намерят по офис магазините са особено полезни що се отнася до подредбата на кабели. Те успяват да съберат няколко кабела на едно място, което ще ги предпази от оплитане. Същото може да свърши и малки клипсове и лепенки, които се прилепват към почти всяка твърда повърхност, без да повредят повърхността. Можете също така да опаковате въжетата си, когато не ги използвате в красив, компактен комплект, който може да седи на бюрото, без да загрозява декорацията.

Вземете бюрото със себе си

Ако използвате лаптоп, предизвикайте себе си да поберете целия си офис в стилен куфар. Преди да инвестирате в едно, уверете се, че предлага няколко основни функции. Има ли джоб за зарядното устройство, кабелите и слушалките? Ще се побере ли вашия лаптоп или таблет? Събира ли бележници и папки с хартия? Има ли специално място за кредитни карти, идентификационен номер и нуждаете, от които се нуждаете в движение? Дали то е красиво и удобно за транспортиране?

Красиви приспособления за бюро

Всяка повърхност във вашия дом е сцена, така че внимателно разгледайте обектите, които излагате на видно място. Ако един офис инструмент получи определено място на бюрото ви, уверете се, че е толкова красив, колкото може да бъде – може би е направен от естествени или интригуващи материали. Ръчно изработени и уникални детайли, форми или цветове могат да отвлекат вниманието от своята утилитарна роля.