7 съвета за фън шуй в банята


Китайското изкуство за хармонизиране на енергията може да направи чудеса за вашата баня. Имайки предвид, че това е мястото, където най-после можем да останем сами и да си починем от стреса на ежедневието, то е добре да си го подредим и уредим според вкуса и вселенската енергия 🙂 Предлагаме ви няколко съвета, които да превърнат банята ви в най-сигурното и успокояващо място в целия дом.

Изберете подходящия цвят

Може да ви изненада, но най-добрите фън шуй цветове за банята не са сини и зелени. Докато тези хладни цветове могат да имат място във вашата  палитра, във фън шуй те представляват вода, която вече е в изобилие във вашата баня. Стъклото, металът и водата на банята също представляват вода. Най-простият начин да декорирате банята си с принципите на фън шуй е чрез баланс, особено чрез цвят. Вашата цел при избора на правилните цветове на банята е да балансирате силните водни елементи с топли нюанси и дървени акценти. Синьо и зелено може да бъде част от красивата ви цветова палитра, но ще искате да го смесите с естествени аксесоари.

Придържайте се към изчистено пространство без много вещи

Трудно е да се отпуснете, когато сте заобиколени от бъркотия. За малко помещение каквото е банята, е трудно да се поддържа празно. Фън шуй е всичко за енергия или за Чи. Движението на енергия може да се задържи в джобовете на хаоса, правейки вашата баня място, от което да избягате, а не да седите с удоволствие.

Бързането сутрин остава бъркотия след вас.  Използвайте организатори на чекмеджета и красиво място за съхранение, където можете да скриете бъркотията, която създава стрес още с началото на деня. Също така преценете вашето кошче за боклук. Ако изглежда, че се препълва прекалено бързо отколкото можете да го изпразните, тогава помислете просто за по-голямо кошче. Това е голям източник на напрежение в банята.

Осветлението също е важно

Осветлението на банята е почти толкова важно за фън шуй като цветовата палитра. Мислете отвъд типичната светлина над главата или светлината на стената. Потърсете начини да “насложите” вашето осветление за спокойна атмосфера. С фокуса върху енергията на фън шуй, правилното осветление е от съществено значение за усещането във  вашата баня, тъй като твърде яркото осветление може да бъде прекалено енергично за отпускащо пространство.

Ако не получавате желания облик от сутрешния си грим, най-новите огледала с LED осветление могат да ви осветят красивоа. Най-бързият начин да промените осветлението на банята е чрез вашите крушки. Уверете се, че електрическите ви крушки са подходящи за вашата баня като експериментирате с топла светлина, дневна светлина или меки и леко затъмнени нюанси.

Текстилът в банята

Меките хавлии са абсолютно задължителни в банята. Пухкавите хавлии и халати ви канят да се задържате и да изпуснете стреса в края на деня. Бяло или неутрално сиво и бежово са перфектните цветове, тъй като ви насърчава да бъдете креативни с цветовата си схема.

Добавете идеалните фън шуй акценти

Каквато и цветова схема на банята да изберете, можете да подобрите своята успокояваща енергия с подходящите аксесоари. Разбира се, ще искате да изберете лесни за поддържане аксесоари. Ако цветовата палитра в банята ви е пълна с „акварели“, вашите декоративни акценти ще бъдат най-балансирани, ако са топли и естествени. Кутиите от тиково дърво или малка пейка могат да балансират прекалено студените цветове. За тъмна цветова палитра на банята, аксесоарите, изработени от състарено дърво или варосано дърво, са перфектното докосване за облекчаване на атмосферата.

Успокояваш аромат

Подобно на перфектното спа изживяване, ароматите, които избирате за вашата баня, са важна част от трансформация във фън шуй. Елементите на банята трябва да ангажират всичките ви сетива, а избора на естествени аромати е автентичен начин да ги съберем заедно.

От банята в спалнята

Обичате новата си фън шуй баня? Занесете същия спа-стил в спалнята. В практиката на фън шуй цветовете и елементите са различни за спалнята, но все пак можете да постигнете успокояваща атмосфера. Най-лесният начин да добавите комфорт в спалнята си е чрез луксозно спално бельо и меки аромати. Просто добавяне на меко одеяло и ароматизирани свещи и може напълно да трансформирате вашата спалня.

Източник: freshome.com