7 съвета за пестене на пари при обзавеждане на нов дом

Пестенето никога не е лесно


Местите се за първи път извън дома на родителите си, или сменяте квартирата, а може би започвате собствено семейство и разглеждате за нов дом. Всичко това неизбежно е свързано с много разходи, а ако искате новото местенце да изглежда свежо и стилно, ще трябва да се бръкнете още повече.

Предлагаме ви няколко съвета как да постигнете всичко това с минимални средства, защото да пестиш никога не е лесно.

Бъдете търпеливи!

Никой не е направил идеален дома си за две седмици. Не си мислете, че трябва всичко да е подредено и на мястото си веднага след нанасянето. По-добре да отделите повече време, за да намерите перфектната маса, или лампа, или килим, отколкото да похарчите пари за нещо, което не ви харесва чак толкова много и няма да ви радва дълго време.

Започнете с основните неща

Има някои неща, от които се нуждаете веднага – като легло или диван. Но други неща като декоративни елементи, тоалетка и други, могат да почакат докато попаднете на правилната вещ.

Small-Bedroom-ArchitectureArtDesigns-10

Инвестирайте в мебели с високо качество

Може да ви се струва, че трябва да направите точно обратното предвид финансовото ви състояние, но истината е, че ако гледате само цената и не търсите качество, може да се окаже, че сте си купили три евтини дивана, които са се счупили преждевременно, вместо онзи хубав, но скъп диван, който наистина искате. Разбира се, не всеки може да извади 2000 лева, например, за диван, но за по-важните части на дома ви е добре да вземете качеството за водещ критерии при избора.

Бъдете кретивни при търсенето на мебели

Не е необходимо да купите всичко чисто ново. Когато става дума за търсене на качествени предмети на ниска цена може да разгледате онлайн сайтове като eBay, антикварни магазини или просто да помогнете някоя възрастна съседка да разчисти мазето си. Може да откриете даже нещо много по-красиво и ценно,отколко по магазините. Диваните, или обзавеждането с нови мебели като цяло, може да се окаже изклютелно скъпо начинание, но има използвани вещи, които могат да изглеждат стилно и на място. Ако цветът или шарката на определен диван не е по вашия вкус, то нищо не пречи да го закупите сега, но да го претапицирате по-късно.

Шокиращо, но оглждайте се и за мебели по улиците. Много хора бързат да разчистят някое жилище и изхвърлят прекрасни запазени антикварни мебели. Също така има много групи във фейсбук, в които хората просто раздават старите си вещи. Също така не се стеснявайте да разпитате роднините и приятелите. Не се знае кой планува да сменя дадена вещ в дома си.

506b1639fb04d60a4d001316._w.540_h.629_s.fit_

52556823dbfa3f0dbd000bbb._w.540_h.677_s.fit_

Сложете няколко неща, които са ръчна изработка

Първата грешка, която правят повечето декоратори е да окачват картини, които са прекалено малки и правят стаята да изглежда разхвърляна. Ако имате късмета да притежавате или опцията да се сдобиете с голяма картина – закачете я. Ако нямате такава възможност, винаги може сами да си направите или да помолите ваш близък за помощ.

Колкото по-малко, толкова по-добре

Може да се изкушавате да напълните дома си с дребни декоративни елементи, които да му придадат усещане за пълнота и да замаскирате пространството, където все още липсват мебели. Това може да се окаже грешка. Помнете, че празното пространство може да се окаже плюс. Понякога по-малко е по-добре, а купуването на по-малко ненужни вещи може да ви спести пари за нещата, от които наистина се нуждаете.

Сложете растения

Има причина стилистите да носят цветя със себе си, когато ще правят интериорни фотосесии. Цветята дават усещане за живот и красота на всяко едно място. За щастие, дори да нямате възможност да имате истински цветя, за които да се грижите постоянно, може да постигнете същия ефект с други растения, които изискват по-малко грижи.

Freunde-von-Freunden-Nor-Toma-6676-930x620