85 прекрасни кухни в бяло


Кухнята у дома трябва да е едно от най-приятните места, най-малкото защото служи за вдъхновение и комфорт. Затова е важно да подберем всичко много добре – от разположението до цветовата гама. Тази година се усеща силно завръщане към белия цвят от страна на интериорните дизайнери. Но това съвсем не е онази бяла кухня от село. Тук си говорим за игра със светлината, пространството и функционалността.

Едно от предимствата на бялата кухня е, че тя изглежда чиста и свежа, особено ако имате няколко саксиики с цветенца или ваза с букет.

Тази година съчетанията на белия цвят в кухнята вървят основно в две посоки. Едната с ясно констратиращи елементи като цветни лампи, цветен плот или някой домакински уред в различен цвят. Другото добро съчетание за модерната бяла кухня са дървените елементи като плот, подова настилка и евентуално ламперия.

Ако разгледате снимките по-долу ще забележите, че малкия бар плот с високите столове са се превърнали в сериозна част от кухненското обзавеждане и почти не минава без тях. Така че ако разполагате с достатъчно място може да си спретнете островче, а ако не, дори едно по-високо продължение на плота може да е практично в малъкия апартамент.

Вижте още:

7 хитри идеи за съхранение в кухнята

15 трика за удобна и уникална кухня