9 неща, които може и да не чистите през лятото


Лятото е в разгара си и вече сме във ваканционно настроение, независимо дали все още сте на работа или вече си почивате някъде. И все пак, макар и лято, задълженията у дома си остават. Най-неприятното нещо през лятото е губенето на време в чистене, когато може да се излежавате на плажа, да се разхождате в гората или щастливо да плувате в някой басейн. Предлагаме ви няколко съвета, които да ви спестят от времето за чистене като просто прескачате определени задължения. Лято е!

Миенето на прозорци

Ако прозорците ви не са толкова кални, че да не може да видите навън, то тогава не е необходимо да ги чистите. Дъжд, не дъжд, не си губете времето. По-добре ги чистете само в началото и в края на сезона.

Бърсането на прах

Вече говорихме обширно за това как се събира прах у дома. Можете лесно да си спестите бърсането на прах като изпълните няколко прости неща, например, да махнете килима за лятото, да чистите с влажен парцал, защото е топло и пода съхне бързо и др.

Да си оправяте леглото

Изненада! Оправеното легло не играе никаква друга функция, освен да изглежда естетически добре. Даже напротив! ред изследвания показват, че оправеното легло по-трудно се проветрява и даже задържа повече микроби, особено през лятото, когато се потим повече. Така, че ако не очаквате гости и не ви дразни прекалено много, не си губете времето.

Пране на покривало за легло

В следствие от предишната точка – нямате нужда от покривало през лятото – следователно няма нужда да го перете! Лесно.

Подсушаване на чинии

Така или иначе, това не е нещо, което всеки прави. И все пак, ако сте от хората, които обичат приборите и чиниите да са сухи бързо, то през лятото е безмислено да го правите. Топлината и слънцето ще свършат тази работа вместо вас и то за минути.

Чистенето на канала

Ако водата се оттича добре и няма неприятна миризма, тогава нямате особена причина да чистите канала. Прекаленото чистене, всъщност може само да навреди на тръбите.

Чистенето на фуги

Това е загубена кауза. Примирете се. Прекомерното чистене нарушава релефа, става порест и фугите започват да изглеждат още по мръсни. Всъщност, повечето пъти те не са мръсни, а просто изглеждат така! Дезинфектирането и миенето с препарата на плочките е достатъчно. Недейте да си губите времето с фугите.

Непрестанното чистене на антрето

Антрето е едно от местата, където се събира най-много мръсотия. Лятото, обаче е сезонът, когато може да го поддържаме чисто без особени услия. Дръжте си под ръка метличка и просто замитайте от време на време, за да не вкарвате дребни боклуци навътре.

Колата

Колата не е у дома, но все пак изисква време за почистване. Направете го веднъж през сезона, или след като сте се върнали от море. Лятото няма сол по улиците, не сте толкова застрашени от ръжда, а прах има навсякъде. Не се престаравайте, а използвайте времето за почивка.