Виж 1към1

Хотелиер за новата Програма за настаняване на бежанците: Може да сме прости, но не сме луди!

Прочети още

9 тенденции в интериорния дизайн през 2022 г.

интериорния дизайн

И през 2022 година тенденциите в интериорния дизайн ще предлагат „достойни“ за Instagram визии, които със сигурност ще искате да приложите и в дома си.

Следвайки тенденциите от 2021-ва, интериорният дизайн ще акцентира върху удобство и комфорт, тренди решения и класически модели. Акцентът върху естествените материали и тенденцията за устойчивост продължават да набират скорост, а крайният резултат – още по-изискан.

Фините нюанси на ретро стила, земните тонове и дзен елементите, в комбинация с модернистичните решения, светли подове и бели стени, определено ще имат водеща роля при тенденциите в интериора за 2022 г.!

1. Назад към 70-те

снимка: Pinterest

Ретро звучене с няколко детайла – например старинен диван, който да претапицирате или старо кресло, са достатъчни, за да създадете стилен уют и секси излъчване.

„Тънкост в занаята“ за постигане на идеалния ретро интериор е постоянството – обикаляйте често местните антикварни магазини и базари. Упоритостта е ключът към намирането на това, което търсите на цената, която можете да си позволите.

2. Многофункционални пространства

Снимка: тук

Стаите не са това, което бяха. Забравете, че всяка зона в дома ви има едно единствено приложение. В контекста на последните архитектурни решения и дизайн тенденции, очакваме през 2022 г. акцентът да е именно върху по0отворените планове и многофункционални стаи.

Сигурни сме, че във всяка от стаите дори на вашия дом, има възможност за промяна и адаптация на пространството. Малки „хитрини“ като използване на вертикалното пространство, което предлага стаята ви – като добавяне на стелажи, стълби и смарт мебели могат да са само първата стъпка към постигане на търсените възможности.

3. Нека да е Дзен
интериорния дизайн
Снимка: © Zen Interior Design

Релаксиращи решения за устойчив начин на живот – ето към това ще се стремим все повече с оглед на напрегнатото ежедневие. Дзен решенията от една страна поставят на преден план еко тенденциите в дизайна. А от друга, те са израз на чувството за сигурност и вътрешно спокойствие, които можете да постигнете с малко повече дзен похвати в обзавеждането на дома.

Светли дървесни тонове, изчистени линии и ниски мебели отвеждат към дизайнерския подход „по-малко е повече“. За реализацията на дзен интериор от значение са и растенията, разбира се – избирайте такива, които имат успокояваща естетика.

4. Близо до Природата

милениалите
снимка: тук

Тенденция, която се запазва и продължава да се развива. Опитайте се да придаде природна „автентичност“ на дома – с още повече зеленина, която да допълва топлите нюанси на интериора.

Тук обаче също има особености – преди да напълните багажника с куп саксии с цветя, направете информиран избор. Проучете кое растение какви грижи изисква, преценете дали можете да се справите с отглеждането им спрямо времето и възможностите, с които разполагате.

5. Минимализмът продължава да доминира

снимка: Pinterest

Истинско чудо на дизайна – и подхожда на всеки вкус, стил, възможности дори. А да постигнете идеалното минималистично звучене никак не е трудно – просто следвайте правилото „само най-необходимото, само това, от което действително имам нужда“.

За да постигнете идеалния минималистичен дизайн, просто се придържайте към един или два основни материала за мебели (идея: дърво в комбинация със стомана) и ограничете декорациите и орнаментите. Можете да предизвикате визуален интерес чрез различни текстури и контрастни повърхности.

6. Устойчиви и органични материали

снимка: Pinterest

Стъклото през 2022 година излиза на преден план. Например големи стъклени декорации, огледала и осветителни тела със стъклени висулки ще владеят модерния дом на 2022-ра.

Затова за декора на жилището заложете на стъкло, дърво и органичен текстил. Забравете за пластмасата!

7. Овални форми
Снимка и дизайн: Drew F.

Овалните, заоблени форми в обзавеждането е тренд, който започна да се налага отново още през 20200а, но следващата година ще вземе своя връх! Този път обаче тези форми се простират далеч над диваните в познатата C-форма. Сега всичко може да е със заоблени ъгли – от масата през столовете, та чак до формата на огледалото.

Мебелите и декорациите с по-меки, овални форми придават женствена елегантност на пространството. Както и доза романтика.

8. Меко като кадифе
интериорния дизайн


Подобно на заоблените форми при мебелите, и тенденциите в текстила ще бъдат към налагане на по-меки материи като кадифето, особено когато говорим за тапицерии и дамаски.

Ако изберете кадифето за един от вашите „герои“ в интериора, чувствайте се свободни да го комбинирате със студения блясък на метала като акцент.

Кадифето ще внесе луксозен щрих интериора и ще добави топлина към усещането за дом.

9. Бели стени, светли подове

Снимка: Pinterest

Белите стени, меките текстури като кадифето и овалните форми на мебелите ни връщат към модерното звучн от средата на миналия век. Освен това ще ви помогнат по-малко да грешите при избора на останалите цветове на интериора. А в комбинация с тенденцията за светли подове ще подчертаете естествена светлина на жилището по най-добрия начин.

Този избор помага и за постигането на минималистичeн вид, за който говорихме по-рано, особено ако добавите и няколко по0ярки и открояващи се цвята.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-важното предстои!
13.05.2021

Пързалка в хола?! Да, ако искаш ефекта „Уау!“ за апартамента си :)

Мезонет с пързалка между етажите! Как ви звучи? На нас лично идеята ни допадна много, особено след като видяхме и […]

Прочети още
24.04.2021

4 къщи в руините

Тенеси Уилямс e казал, че най-голямото разстояние между двама души е времето. Същото би могло да се отнася и за […]

Прочети още