Виж 1към1

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Прочети още

Ако до всяко добро същество застане поне още едно…

добро

За добротворството няма определени дни. Няма и разписани норми как и кога да се случва. И както Бетовен е казал – няма друг белег на превъзходство освен добротата!

С добротата именно ви срещаме днес – с ентусиастите от Сдружение за свободно изкуство.

Десет художници използваха свободното си време през почивните дни, за да трансформират детско болнично отделение в свят цветен и вълшебен.

Десетимата художници-добротворци изрисуваха с чудни картини стените в коридора на Отделението по педиатрия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

добро

“Това е нашият начин да дадем своя принос за обществото ни, особено в тежките времена, в които всички сме поставени през последната година. Отделението по педиатрия вече изглежда съвсем различно. Надяваме се да носи много добро настроение, както на членовете на медицинския екип, така и на малките им пациенти”, скромно споделят от Сдружението. И искат по този начин да преобразят пространството, за да зарадват както дечицата, така и медицинския персонал.

Друго, което намираме за положително е, че въпреки неясната ситуация за бизнеса в продължение на година и постоянното “отваряне и затваряне“ на някои сектори, инициативата са подкрепили и местни фирми. Те са осигурили нужните материали за изрисуването на стените.

Снимки: Сдружение ЗА Свободно Изкуство

Поздравления за инициативата на Сдружение за свободно изкуство! Благодарим, че ни напомниха същественото: Ако до всяко добро същество застане поне още едно /…/ тогава престава да те е страх…

Вижте още: