Алтерко Роботикс с рекордни продажби на Черния петък и Кибер понеделник

По време на популярния период за предпразнично пазаруване компанията продаде устройства за автоматизация на дома на обща стойност над 7 млн. лв.


Алтерко Роботикс, част от холдинга Алтерко АД, за поредна година регистрира впечатляващи продажби в рамките на Черния петък и Кибер понеделник. През своя онлайн магазин и дистрибуторската си мрежа компанията продаде над 320 000 устройства за автоматизация на дома за общо над 7 млн. лв. Това е ръст от близо 4 пъти спрямо регистрираните продажби на стойност 1,6 млн. лв. за същия период през 2019 г. Потребители от над 120 държави по целия свят се възползваха от специалните предложения и поръчаха своите Shelly устройства, като най-голям бе интересът в Германия, следвана от Италия, Австрия, Португалия, САЩ и Швеция.

Продажбите по време на Черния петък са отражение на успеха на компанията през цялата 2020 г. – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – Още по-добрата новина е, че доставените продукти до дистрибуторите по света също са изчерпани и в следващите дни очакваме нови поръчки във връзка с подготовката за коледните празници. Напълно подготвени сме и ще успеем да изпратим всички поръчки, както и допълнителни продукти в рамките на следващите дни“.

Shelly – умното решение за всеки дом

Изключителният успех на Алтерко Роботикс се дължи на факта, че продуктите Shelly дават възможност на потребителите да автоматизират всяка точка в дома си без да е нужно да променят електрическата си инсталация, ключовете или контактите си. Устройствата са най-малките по размер от този вид в света, но са сред най-функционалните по отношение на своите възможности. За да се възползват от предимствата им, потребителите не се нуждаят от никакво допълнително оборудване – единственото необходимо е Wi-Fi мрежа. Именно това прави устройствата Shelly изключително достъпни и конкурентни. От месец ноември продуктите на Shelly са вече достъпни и в магазините на Bauhaus Германия и са част от техните промоционални оферти заедно с тези на едни от най-престижните брандове за автоматизация.

Можете да започнете автоматизацията в дома си само с 20 лв. – допълни Димитър Димитров. – След това можете по всяко време да добавяте устройства, за да контролирате светлината, отоплението, гаражната си врата, щорите, климатика и всичко останало, което се захранва с ток.

Най-новият продукт на компанията Shelly 1L може да бъде вграден дори в инсталации, в които няма неутрален проводник, каквито са и над 70% от ключовете за осветление на дома.

Инсталацията отнема само 10 мин. и позволява на потребителите да контролират осветлението през мобилния си телефон или да настроят промяната да се случва автоматично в определени часове на деня, както и спрямо изгрева и залеза.

2020 – повече от успешна година

2020 г. беше изключително успешна за Алтерко АД, част от който е Алтерко Роботикс. Иновативната IoT компания не спира да се развива и чрез серия иновации през годината затвърди позицията си на водещ разработчик на устройства за автоматизация на дома. През 2020 г.  Алтерко Роботикс добави редица нови продукти към портфолиото си, сред които са Shelly Motion – първият Wi-Fi сензор, който може да бъде постоянно свързан с интернет благодарение на впечатляващата си батерия, и Shelly i3 – най-малкото Wi-Fi устройство за автоматизация на дома в света.
През септември компанията представи и най-новите си устройства под бранда Shelly на един от най-големите технологични форуми в света – IFA Берлин, където имаше собствена пресконференция.

 

Вижте още:

Анти-соларен панел : Устройство, което генерира електричество от тъмнината

Преустройство на малкия апартамент