Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Американски полицай остана трогнат анонимен акт на доброта на две тъмнокожи дами

Заместник шерифът Джоди Макдауъл в Тенеси получи приятна изненада, след като две чернокожи жени анонимно платиха за закуската му.

Tой благодари на жените за тяхната щедрост в публикация във Facebook във вторник.

„Искам да благодаря на двете мили чернокожи дами, които платиха закуската ми тази сутрин в “Cracker Barrel” близо до летището в Нашвил”, написа полицаят.

Неговият пост беше придружен със снимка на бележката, която жените оставиха с акта си на доброта. На нея пише: „BLM (Black Lives Matter), но и твоят също! Благодаря ти за услугата. Закуската ти е платена.”

Макдауъл е заместник в отдела на шерифа на окръга Съмнър в Тенеси – на около 40 км северно от Нашвил.

Джанела Ескобар от “Cracker Barrel”потвърдих историята на Макдауъл пред CNN.

„В “Cracker Barrel” вярваме, че се отнасяме към всички, които влизат през вратите ни като семейство и работим усилено, за да създадем приветлива среда за нашите гости и служители”, заяви тя.

„Това ни прави особено горди, когато виждаме, че гостите ни извършват произволни актове на доброта едни към други, както направиха тези две жени вчера. Те напуснаха ресторанта преди някой да разбере дори имената им”, добави Ескобар.

Макдауъл каза на сътрудника на CNN WKRN, че жените са дошли да хапнат преди полет до Балтимор, Мериленд. Той не успял да разбере техните имена или да намери някакъв контакт с тях, но се надява те да видят неговия пост.

Източник: CNN