Архитектурен шедьовър се превърна в перфектната къща за Instagram


шедьовър

В тази къща, архитектурен шедьовър от средата на 20 век, всяка снимка за Instagram би събрала десетки хиляди лайкове. Убедени сме, че и най-самоувереният инфлуенсър тайничко би си помечтал за поне един кадър на кадифения диван или пред басейна.

Всъщност историята на Marrow Midcentury в Ранчо Мираж започва така…

Преди три години Джилиан и Тим Сасон си купуват къщата с желанието да я превърнат в типичния дом за бягство от града. А с това идва и желанието им да я реновират, като запазят архитектурата й. Защото това не е просто къща. Дело на известния архитект Доналд Уекслър и строена през 1957 г., тя е определена за архитектурен проект от културно и историческо значение.

Предизвикателството, което поставят пред студио Bells + Whistles е наистина голямо.

Барбара Рурк и Джейсън Сейнт Джон, основатели на базираното в Ел Ей дизайнерско студио, трябва да запазят този архитектурен шедьовър и едновременно с това да му придадат много модерно, много шик и доста поп звучене.

Барбара и Джейсън наскоро са завършили и един от бижутерийните магазини на собствениците – Marrow Fine Jewellery. Доволни от добре свършената им работа, семейството ги кани да се заемат и с този проект.

Предвид факта, че освен за лично ползване, ще използват къщата и за някои от събитията и фотосесиите на Marrow Fine Jewellery, Барбара и Джейсън внимателно обмислят всяка идея и спрямо това как би изглеждала на снимка в Instagram.

Трапезарията е същинско пиршество за сетивата!

За по-малко от година дизайнерите придават на къщата всичките цвят, блясък и жизненост, които собствениците са търсили като ефект. И резултатът е повече от впечатляващ, включително и на снимки в Instagram. 🙂

За да запазят архитектурната структура, дизайнерите избират да добавят елементи и цветове, които не са постоянни и не променят нещата из основи, но едновременно с това създават ефекта “Уау!”.

“Интересно предизвикателство беше да вкараме нов дух в емблематичния дом на Уекслър. Понякога проектирането на архитектурно значим дом или сграда може да добави слой от дизайнерска парализа към смесването на минало и настояще. Но с подкрепата на собствениците Тим и Джил успяхме да запазим историята, преразказвайки я чрез експлозия от цветове и шарки”.

Основната спалня.

За всяка от спалните дизайнерите избират графичен тапет като акцент, който да придаде индивидуалност и още малко поп звучене на атмосферата.

Втората спалня.
Спалня номер три.

Кухнята е най-семпло решената част от дома. Едновременно с това е и изключително модерна и функционална.

В процеса по реновация се вклюват и двете дъщери на семейството. Те са само на 6 и 8 години, но доста креативни. И когато решават, че искат огромна диско топка, дизайнерите дори и не си помислят да им откажат.

Огромното диско кълбо във фоайето, което отвежда към хола…

Една от най-впечатляващите промени в този шедьовър на архитектурата определено е басейнът.

Проектът, както някои от вас може да са се досетили, е на артиста Алекс Проба. Дизайнерите случайно попадат на проектите й в Instagram и я канят да създаде това изкючително специално място за релакс. И тя го прави. 🙂

Големи цветни и асиметрични форми сякаш “пълзят” по дъното и стените на басейна. А слънчевата светлина играе с тях, променяйки нюансите и формите им.

„Да изрисуват басейна беше брилянтна идея от страна на дизайнерите, казва Тим Сасон. Да си край басейна призори или по здрач е наистина вълшебно“.

Вместо финал: Любопитно е да споменем, че този архитектурен шедьовър е част от Thunderbird North – анклав от 10 къщи. При това всички са проектирани от майсторите на архитектурата от средата на миналия век – Коди, Уекслър и Харисън.

Вижте още: