Архитектурна Кама Сутра


Архитектурният илюстратор Федерико Бабина е създал собствена версия на Кама Сутра с постройки в сексуални пози. Проектът се нарича Archisutra и е серия от постери, като на всеки са изобразени двойки сгради, които изглежда, че се съвкупляват според указанията на древната индийска книга за любовта и секса Кама Сутра.

Archisutra_Federico-Babina_dezeen_4-e1446120622245

Структурата на всяка сграда в постерите съответства на някаква част от човешката анатомия. Различни по размер прозорци например оформят лице, а ъгловати обеми съответстват на крака и ръце.

Archisutra_Federico-Babina_dezeen_3

„Винаги е много забавно да се заиграваш с архитектурните форми и обеми“, обяснява Бабина. Можеш да оплетеш геометрията, за да създадеш скулптурно тяло, отдадено на сладострастна архитектурна прегръдка.“

Archisutra_Federico-Babina_dezeen_2

Някои постери са от композиции от различно конфигурирани сгради. Orgytecture показва жилищен блок направен от различни структури.

Archisutra_Federico-Babina_dezeen_5

Според илюстратора сериите подчертават сексуалната символика в много известни сгради. Бабина се позовава на швейцарско-френския архитект  Bernard Tschumi, според който „архитектурата е крайно еротичен акт.“

Archisutra_Federico-Babina_dezeen_6

„Семантиката, метафората и символите на архитектурата са постоянни през вековете и не зависят от стила и историческия период“, казва още Бабина.

Archisutra_Federico-Babina_dezeen_1