Виж 1към1

Novacolor – предложение в категория „Довършителни работи“

Прочети още

Art New Vision е новото предложение за номинация в категория „Архитектура“

Eдин от последните мащабни проекти на студио Арт Ню Вижън e жилищен комплекс Ривиера. С него те получават и номинация в категория „Архитектура“

Намира в гр. Пловдив в карето между ул. Генарал Данаил Николаев и ул. Волга, непосредствено под Бунарджика – второто по височина тепе на Пловдив, което обуславя релефът да е изключително стръмен. Това води до много тежко градоустройство, а оттам до трудно овладяване на архитектурата.

„Това, което решихме е да направим едни масивни, облицовани с клинкер рамки, които да обединяват цялата фасада. Балконите и терасите са тъмни, за да потънат. Имат и интересни метални парапети с диагонален растер. Последните етажи се прибират стъпаловидно, но като цяло архитектурата остава спокойна.

Откъм главната улица добавихме бели правоъгълни елементи през три етажа, които да освежат фасадата. Целта ни беше да проектирме уникална сграда.“

Застрояването е разделено на 10 секции, които се движат по терена. Секциите са такива, че не си приличат и всяка от тях се разминава с цял един етаж. Когато започнат да отстъпват терасовидно при последните си подпокривни етажи, се получава една купчина от обеми, изключително трудни за овладяване. Тук се вижда, как на кота +10.20 едната част е на 4 етаж, а другата е в сутерена. Няма никъде типов етаж.

В комлпексът има голяма търговска площ, учебен център и хотелска секция с кафе сладкарница. Вътрешния двор е добре озеленен и терасиран, пълзейки по стръмния терен.

Топливо АД