Виж 1към1

Огромно, синьо „О“ – нова жилищна сграда

Прочети още

„Артекс“ на протест заради небостъргача „Златен век“ пред МРРБ

наредба МРРБ

Строителната компания „Артекс инженеринг“ излезе на протест в защита на строителството на небостъргача „Златен век“ пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Златен век“ е символ на борбата ни за честна, независима и предвидима бизнес среда в България!“, твърдят от фирмата.

Стотици служители, строители и привърженици на проекта за издигането на небостъргача в столичния квартал „Лозенец“ протестират пред строителното министерство срещу намерението да се спре строежът отново. В петиция, събрала 633 подписа от компанията заявяват, че през цялата си близо 30-годишна история винаги са уважавали върховенството на закона. Петицията е изпратена до президента Румен Радев, премиера и европейските институции.

„2 години стоим пред съда, защото строежът беше спрян под натиск от премиера Борисов. Но ние имаме стабилен административен акт – ВАС се е произнесъл, че заповедта е незаконосъобразна“. Това заяви от мястото на протеста Весела Мирянова.

От „Артекс“ предупреждават, че това е само началото на протестни инициативи срещу „произвола“ строежът да бъде спрян отново. Заявиха, че са готови и да заведат иск срещу държавата в Страсбург заради нанесени вреди в огромни размери.

Припомняме, че преди седмица кметът на район Лозенец Константин Павлов е сезирал главния прокурор Гешев за две заповеди на главния архитект на столицата Здравко Здравков във връзка със „Златен век“. Според Павлов и двете са невалидни.

Очаква се брифинг на арх. Влади Калинов – началник на ДНСК.

От пресцентъра на МРРБ обявиха, че днес, от 14 часа, в сградата на министерството ще се проведе брифинг на арх. Влади Калинов във връзка с констативен акт за спиране на строежа „Златен век“, поради изтекло разрешение за строеж.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

златен век 17.05.2021

Решено: строителството на „Златен век“ може да продължи

Върховният административен съд (ВАС) окончателно реши, че строителството на небостъргача „Златен век“ в столичния кв. „Лозенец“ може да продължи. Две […]

Прочети още
30.04.2019

Артекс обжалва заповедта за спиране на строежа на „Златен век“

На 25.04.2019 година в ДНСК е получена писмена жалба от фирма „Артекс – Златен век“ ООД. Тя е  срещу заповедта за […]

Прочети още