Аржентинският посланик срещна дистанционно фирми от България и родината си


Ръководители на осем фирми (четири български и четири аржентински), участваха в дистанционна среща, инициирана от Негово Превъзходителство г-н Алфредо Нестор Атанасоф, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в България.

В уебинара, чийто домакин и организатор бе екипът на „Тракия икономическа зона“, се включиха с презентации и обсъждания „ROCA VIVIENDAS“, „OKINOI“, „OVNISA“ и „INDAVE“, а от българска страна – „MILARA International“, „BTL Industries“,„MECALIT Group“ и „PRIME Holding“.

Целта ни е сближаване на компаниите, работещи в сектори от взаимен интерес“, подчерта в началото на онлайн срещата посланикът.

Според него това е първата стъпка за по-силното укрепване на двустранните икономически отношения между Аржентина и България.

Всички ние сме силно впечатлени от Вашата голяма активност веднага след поемането на дипломатическия пост в България“, обърна се инж. Пламен Панчев към Негово Превъзходителство г-н Алфредо Атанасоф. Управителят на „Тракия икономическа зона“ инж. Панчев подчерта, че посланикът помага за работещи икономически отношения и сътрудничество между България и Аржентина не само на държавно, а и на частно ниво – бизнес за бизнеса („B2B“).

Участниците в уеб срещата ще продължат комуникацията директно помежду си. От ТИЗ предложиха създаване на онлайн платформа с информация за български и аржентински фирми с възможности за контакти помежду им.

 

Вижте още:

НСИ отчита ново слабо изразено подобрение на бизнес климата през октомври

Технологиите ще оформят бъдещето на бизнеса