Виж 1към1

Експерти обсъдиха важните за Пловдив инфраструктурни проекти

Прочети още

Асоциацията на колекторските агенции отрече слуховете за колекторските фирми

Асоциацията на колекторските агенции в България разпространи становище, в което отрича слуховете за сбили се колекторски фирми. Становището идва след множество публикации, скоито твърдяха, че колекторски фирми се бият за дългове. От Асоциацията изразяват своето категорично несъгласие с неправомерното свързване на бранша с извършвани престъпни действия, тъй като нито един от участниците в събитието не е служител или законен представител на колекторска компания.

„Разбираме, че медиите, отразили новината, са се базирали на официална информация, подадена от МВР, и вече сме се обърнали към министерството с молба за коректност при разпространението на информация и поправяне на допуснатата грешка.“, заявиха от Асоциацията.

„В същото време бихме искали да  обърнем внимание и върху факта, че в голяма част от публикациите “колекторска компания” и “фирма за бързи кредити” се използват като синоними, а двете представляват различна по своята същност, обхват и режим на регулация дейност.“, добавят още в своето становище от Асоциацията.

Те се надяват на коректност от страна на медиите, за да не се допуска и легитимира уронване на престижа на цял сектор от икономиката, който има своята важна обществена и икономическа роля.