Виж 1към1

Огромно, синьо „О“ – нова жилищна сграда

Прочети още

Audi потвърди: край на двигателите с вътрешно горене до 2033 г.

audi

След съобщения в международните медии по-рано тази седмица, в които се посочва, че Audi планира да пусне последния си модел с ДВГ до 2026 г., германският производител на автомобили потвърди официално информацията. След тази дата всички нови модели на марката ще бъдат автомобили само с електрическо задвижване. A последният им автомобил с традиционен двигател с вътрешно горене ще слезе от поточната линия най-късно през 2033 г.

На конференция, организирана от Фондацията за климатична неутралност, главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман заяви, че производството на последния „напълно новоразработен модел двигател с вътрешно горене“ на Audi ще започне през 2025 г. От 2026 г. нататък компанията ще произвежда за международния пазар само електрически автомобили. След това постепенно ще прекратят производството на двигатели с вътрешно горене до 2033 г.

„Не вярвам в успеха на забраните. Вярвам в успеха на технологиите и иновациите“, каза още изпълнителният директор на Audi Дюсман, цитиран от CARmag. За тази цел компанията планира значително разширяване на изцяло електрическата си гама и планира да има поне 20 електрически модела до 2025 г. „С тази пътна карта ние създаваме яснотата, необходима за решителен и мощен преход към електрическата ера. Изпращаме сигнала, че Audi е готовa“.

Въпреки плановете, краят на традиционните двигатели първоначално се отнася само до пазари като Европа и Северна Америка.

От компанията уточниха, че може да има отсрочка за пазари като Китай например, където виждат, че търсенето им ще продължи и след 2033 г. и има възможност да продължат производството на автомобили с ДВГ и след тази дата, в зависимост от търсенето и законодателството.

снимки: Audi

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
11.06.2021

BUILDINGSTYLE 2021 – Комплекс Старосел 23-26 ноември

Започна подготовката за архитектурно-строителен форум BUILDINGSTYLE 2021, който се надяваме да проведем във Винен и СПА комплекс Старосел от 23 […]

Прочети още
19.11.2020

Рекорден спад в продажбите на автомобили в Европа

Продажбите на леки автомобили в Европейския съюз са спаднали с рекордните 26,8% през първите 10 месеца на 2020 г., предизвикани […]

Прочети още