Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Българска компания строи дейта център в столицата

дейта център

Българска телекомуникационна компания започва строежа на нов дейта център в столицата. София дейта център 2 на Нетера ще бъде непосредствено до първия SDC-1, а неговите клиенти ще се възползват от всички предимства на вече изградената бизнес и телекомуникационна инфраструктура – свързаност с всички настоящи клиенти на компанията и достъп до високоскоростни, сигурни и резервирани международни мрежи и маршрути.

Новият дейта център, чието строителство компанията отбеляза с „първа копка“, е с над 1400 кв. м площ. Той е на 4 нива, с 2 МW инсталирана мощност и предоставя 100% резервираност на услугите и свързаността, денонощна охрана, непрекъсваемо захранване и климатизация, поддръжка на място. Проектиран е съгласно изискванията на Tier III Uptime Institute. Стандарт, който гарантира непрекъсваемост на работата и услугите.

В съответствие с плановете си да постигне въглеродна неутралност до края на 2021 г., компанията проектира SDC-2 с последно поколение енергийно ефективни климатични инсталации. Ползите от това са както за околната среда, така и за клиентите. Те ще намалят разходите си благодарение на по-ниската консумация на електроенергия на системите в дейта центъра.

снимка: Нетера

Вижте още: