Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Бар като никой друг

Когато човек има талант, той неминуемо е хубаво да го използва. Когато талантът ти е толкова голям, тогава започваш да твориш истински чудеса – като този бар. Той е дело на декоратора Алексей Стешак, който е направил цялото заведение само с ръчен труд. Проектът се казва „Black Bar“ и се намира в Русия.

„Отне ми цяла година, за да го направя, защото направих всичко с двете си ръце. Работих в най-различни дисциплини на изкуството: мозайка, склуптора, интериорен дизайн, дизайн на мебели, дърводелство, обработване на метал и други. Създадох не само интериора, а и бар със собствена история.“, казва Алексей.

 Самият бар има отчетлива идентичност и наистина уникална история. тя е разказа парче по парче и е събирана от историите на много хора. По-голямата част от бара разказва историята на Професор Мелт, който печели Нобелова награда през 1876 г. Мелт измисля нов начин за „топене“ на дърво. На голямо научно събрание Фелт среща богат предприемач, който остава впечатлен от неговия метод за обработка на дърво и му предлага да направят фабрика.
Всъщност целият бар представлява артистична възстановка на въпросната фабрика. историята на фабриката, обаче завършва тргично. В нея избухва експлозия и изпепелява почти всичко. Алексей се опитва да закърпи парчета от нейната история като се опитва да спаси и възстанови повредени елементи от различните части на фабриката.

Bored Panda