Само няколко стъпки до новата външна врата на Hörmann:

Бърза подмяна на външната врата от представител


Лоша топлоизолация, недостатъчна степен на защита от взлом, липса на комфорт или просто неприветлива визия – съществуват редица причини за подмяната на стара външна врата. След като са се решили на нова външна врата, собствениците на къщи могат да се обърнат към представител на Hörmann, който ще монтира компетентно новата външна врата само за ден.

При покупката на външна врата освен модерната визия строителните предприемачи и модернизаторите често ценят високо също и по-голямата сигурност, за да се минимизира риска от взлом. За да отговорят на тези изисквания, модерните алуминиеви външни врати на Hörmann, дори в стандартните си версии с клас на защита RC 3, предлагат например защита от взлом, която е над-средното ниво, както и достатъчна топлоизолация чак до нивото на пасивните къщи. Голям избор на цветове, повърхности, мотиви врати, стъклени елементи и обков позволява индивидуално оформление в унисон с архитектурата на къщата. Изключително елегантно излъчване придават външните врати с височината на помещението и платната със скрито разположени панти.

Собствениците на къщи разполагат с голям избор и по отношение на техническото оборудване. Помощни механизми за комфортно отваряне като дистанционни управления или радиоуправляеми скенери за пръстови отпечатъци, автоматични задвижвания за врати, спускащи се подови уплътнения за по-добра топлоизолация или електронни шпионки за врата са само част от възможните допълнителни екстри.

След монтажа на модерната алуминиева външна врата на Hörmann входът на къщата изглежда светъл и привлекателен. Собствениците оценяват също така топлоизолацията и високата степен на защита от взлом на новата си външна врата – монтирана само за ден от регионалния представител на Hörmann.

По-чиста и по-бърза подмяна на външната врата

При представителите на Hörmann собствениците на къщи получават професионална помощ при подновяването на външната врата. Обученият персонал консултира относно избора, взема размери на място и се грижи за компетентния монтаж на новата външна врата. По правило подмяната на външна врата се извършва в рамките на един ден. Снимките по-долу онагледяват действията на специалиста:

Преди подмяната на външната врата входът изглежда тъмен и остарял. Освен това старата външна врата не може да удовлетвори съвременните изисквания за по-висока защита от взлом и достатъчна топлоизолация.

Демонтаж на старата външна врата

За да се създаде място за новата външна врата, професионалистът откача старото платно, сваля стъклото от страничната част и демонтира дървената рамка.

Монтаж на рамката

При монтажа на рамката професионалистът най-напред залепва по периметъра, от задната й страна компресирана уплътнителна лента. По-късно тя ще набъбне и ще гарантира плътното свързване със зида и пода.

Окачване на платното

Сега специалистът окачва пробно новото платно, за да провери безупречното функциониране на външната врата. Когато платното е регулирано коректно, рамката може да бъде завинтена окончателно.

Монтаж на стъклото

Накрая специалистът поставя 3-ното стъкло в страничната част на рамката. След това вниманието му се насочва към фугата между рамката и зида: Тук, с помощта на подходящи профили или уплътнителни материали той изготвя чист и коректен от гледна точка на строителната физика преход.

Нов, привлекателен вход с вътрешна стойност

Само за един работен ден старата дървена външна врата беше подменена с модерна, лесно поддържаща се алуминиева външна врата. Собствениците на къщата избраха модела ThermoSafe на Hörmann, защото с коефициент на топлопроводимост UD от 0,87 W/(m2K) вратата предлага добра топлоизолация, а със стандартно включеното защитно оборудване RC 3 – висока степен на сигурност срещу взлом. Сега те се радват на новия си, привлекателен вход, който, благодарение на големите остъкления, допринася и за повече дневна светлина в дома.

Снимки: Hörmann

още от Хьорман

Мобилна преграда от Hörmann за блокиране достъпа на превозни средства OktaBlock