Баща построи си 50-метров пиратски кораб за Хелоуин за децата си


Мъж от Ню Йорк, баща на три деца, построи 50 фута дълъг и 20 фута висок пиратски кораб, който се извисява пред дома му в Рочестър по случай Хелоуин.

Нямам опит в това, просто го правя за забавление на децата си и това го прави толкова страхотен“, каза Тони ДеМатео пред CNN. „Това беше и тежка година за много хора, така че решихме, че това ще бъде идеална възможност  чрез него да им дадем усещане за нормалност на хората. Да ги накараме да се усмихнат.”

ДеМатео разказа, че е бил мотивиран да построи пиратския кораб от децата си, чиито лица „засияли от вълнение”, когато видели декорациите за Хелоуин.

Преди няколко години 13-годишната дъщеря на ДеМатео поиска Хелоуин на тема „Карибски пирати“. За да сбъдне желанието й, той проектирал малък пиратски кораб, но тазгодишният е два пъти по-голям от миналогодишния.

Изработен от рециклиран метал, дърво и въже, съдът е пълен с черни пиратски знамена и огромен скелет, висящ от бушприта. Освен това е снабден с някои впечатляващи ефекти, включително шест оръдия, които светят, машина за мъгла и дори бластери. ДеМатео споделя, че е създал и саундтрак, който се синхронизир с ефектите на оръдията и бластерите.

Целият проект струваше около 3000 долара за доставки и отнема една седмица”, разказа той. „Може да изглежда скъпо, но купих всичко втора ръка и направих много от реквизита сам“, каза ДеМатео. „Сега е приятно да видиш как хората се събират и му се радват.”

Въпреки че целта на пиратския кораб беше да достави радост на семейството и общността му, зад духа на Хелоуин на този баща има и добра причина.

ДеМатео моли хората, които се отбиват, да донесат консерви или друго дарение от храна. Той предоставял такива на хората в  нужда в общността. Засега гаражът му е изцяло пълен с дарения за храна.

Но забавлението още не е приключило. На Хелоуин двама професионални пирати са били в дома на ДеМатео, за да пиратстват кораба и да раздават бонбони на децата.

Снимки: CNN

 

Вижте още:

Идеи за минималистична коледна украса

Стотина идеи за украсата на елхата за Коледа