Бащината къща на Обама в Хонолулу се продава за 2.2 млн. долара


Дом в Хонолулу наскоро се появи на пазара за 2,2 милиона долара, макар че за историците къщата е безценна. Това е така, защото един от предишните жители на дома с площ от 184 квадратни метра не беше друг е бил американският президент Барак Обама. Той е живял там от 1964 до 1967 г. на възраст между три и шест. По онова време майката на Обама посещавала близкия Хавайски университет в Маноа, затова и бившият президент отчасти е отгледан от баби и дядовци по майчина линия. Построен през 1947 г., домът с три спални и две бани разполага с веранда с площ 31 квадратни метра, както и отделна къщичка с площ от 27 квадратни метра, която лесно може да бъде превърната в къща за гости.

Къщата като цяло е сладка и скромна с дървени подове и френски врати и прозорци в хола, добавящи усет към резиденцията, а в спалните има вградени мебели предлагащи достатъчно място за съхранение. Кухненските стени са боядисани с мек розов оттенък и сиви плотове. Задният двор предлага достатъчно зелено пространство за засаждане на овощни дървета или цветя. Според Realtor.com домът последно е бил продаден през 2006 г. за 1,3 милиона долара.

В края на миналата година бившият президент и съпругата му Мишел закупиха дом в Масачузетс за 11,75 милиона долара. Къщата разполага със седем спални, осем бани и се простира на 640 квадратни метра, а имотът включва самостоятелен гараж, плевня и басейн. Бившата първа двойка също притежава дом с девет спални във Вашингтон, който са закупили за 8,1 милиона долара през май 2017 г.