Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

ББК “Пътища”: Промяната остави България без пътища

пътища
От 27.07.2022 г. Пътищарите започват безсрочни стачни действия в цялата страна

„Българска Браншова Камара “Пътища” повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната. Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване“, пишат от ББК „Пътища“ в декларация, изпратена до медиите.

„Срещу тези наши усилия „Промяната“ противопостави:

Пълна липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение; Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към НС, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш; Безотговорни прийоми и стратегии, целящи провеждане на политически кампании; Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно извършени ремонти и индексация на цените в строителството; Доклади, написани от некомпетентни междуведомствени работни групи, съставени в основната си част от неверни твърдения. И опровергани междувременно от други държавни институции; Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени фирмите от пътния сектор. Тези, които са изграждани с години и са ключови елементи от икономическия живот в страната; Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност доведе до спиране на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е поведението в 21 век българската държава да не съумява да завърши основните си пътни артерии, заради некомпетентни “политици” и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, защото се измерва в загубени Човешки животи!“, посочват още в декларацията си от Камарата.

„Последният епизод от сагата с българските пътища беше едноличното решение на Председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание за отмяна на заседанието, което трябваше да се проведе на 21.07.2022 г. и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на вече извършени дейности и да приеме измененията в ЗОП, които да позволят индексация на цените в строителството, с цел да се завършат започнати стотици обекти, включително финансирани с европейски средства и да се предпази България от санкции и загуба на милиарди левове, така необходими за инвестиции в инфраструктурата на страната“, заявяват от ББК „Пътища“.

С това чашата преля!„, категорични са от бранша.

От Камарата заявяват, че „няма повече да наблюдават как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата“.

От Камарата посочват и какви действия ще предприемат:

„На 26.07.2022 г. ще проведем пресконференция. Хронологично и с имена ще покажем виновниците за сегашното състояние на строителния сектор в страната. Ще запознаем обществото с последиците, които ще настъпят от действията и бездействията на същите тези хора“.

„От 27.07.2022 г. започваме безсрочни стачни действия в цялата страна. Те ще продължат докато в България се намерят държавници, които да предприемат необходимото за нормализиране на отрасъла. Подробности за стачните действия ще представим на пресконференцията!“.

С декларацията си от Управителният съвет на Камарата се обръщат за покрепа и към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
22.07.2022

МРРБ и КСБ продължават да не са на едно мнение за „тавана“ на индексацията

Вицепремиерът Караджов и екипът му обсъдиха с Камарата на строителите в България индексацията в строителството и разплащането на вторите 50% […]

Прочети още
19.05.2022

Датски архитекти ще проектират новия дом на Пражката филхармония

Датското архитектурно студио Bjarke Ingels Group (BIG) спечели международния конкурс за проектиране на новата зала „Вълтава“ на Пражката филхармония. Тя […]

Прочети още