Виж 1към1

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Прочети още

ББК Пътища търси правна помощ за защита на водачите на строителна техника, участвали в протеста

техника

След като от МВР призоваха водачите на тежка техника, участвали в протеста на пътищарите на 11 октомври, за да им съставят наказателни постановления, от Ръководството на браншовата камара „Пътища“ заявиха, че ще потърсят правна помощ за защита на водачите на строителна техника, участвали в протеста.

„Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по отношение на водачите на строителна техника, участвали в протестите от 11.10 и 12.10.2021 г., Българска Браншова Камара „Пътища“ информира, че ще предприеме всички необходими действия, вкл. правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания“.

Това заявяват от Управителния съвет на браншовата камара.

Повод водачите на строителна техника да бъдат призовани от законовия орган е, нарушаване на наредбата за забрана на влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“ – София.

Според нея се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“.

От МВР заявяват, че ББК „Пътища“ е била уведомена за забраната. Въпреки това протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на Столична община. Така на 11 октомври са били в зоната за сигурност – Народно събрание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет. Въпреки нарушението обаче, полицаите не са спрели мирния протест, отбелязват от МВР.

От вътрешното ведомство са категорични, че за установените нарушения на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби ще бъдат съставени наказателни постановления.

снимка: БГНЕС/архив

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
графен 12.10.2021

Първият в света път, изграден с графен – панацеята за дупките по пътищата

С добавянето на графен – материала, който има здравината на диамант, 10 пъти по-висока якост на натиск и висока гъвкавост, […]

Прочети още
протест

МРРБ: Пътният бранш да стои встрани от политическите интриги

Все по-дълбоки и непреодолими изглеждат проблемите между протестиращите пътностроителни фирми и служебния кабинет, и в и в частност Министерството на […]

Прочети още