Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Bentley Motors обяви първия си жилищен комплекс

Bentley

Bentley Motors обяви, че строи първия си жилищен небостъргач. Луксозната кула в Маями ще се реализира в партньорство с Dezer Development, по проект на архитектурния гигант Sieger Suarez Architects.

Сградата ще бъде построена по всички изисквания за зелено строителство. Ще се използват безопасни за околната среда строителни материали и ще бъде със щадящ околната среда дизайн – компенсиращ отпечатъка му върху местната екосистема и дивата природа.

„Модерната и прогресивна идентичност на марката на Bentley Residences – автентичност, устойчивост и иновации, ще се открива както във вътрешните, така и във външните пространства на небостъргача. Партнирахме си с Dezer, за да създадем проект, който изразява самата философия на марката. Проект, който остава верен и на нашата визия за вдъхновяващи необикновени пътувания.“, коментира Адриан Холмарк, главен изпълнителен директор на Bentley Motors.

Благодарение на цилиндричната форма на сградата и огромните френски прозорци, които я опасват, Bentley Residences ще предлага уникална гледка към океана и залива. Това ще бъде и най-високата жилищна сграда на брега на Флорида. Височината й ще бъде над 220 метра и ще има повече от 60 етажа. В нея ще се помещават над 200 луксозни апартамента с гаражи за по няколко автомобила. Ще има, басейн, фитнес зала, СПА център, кино, уиски бар, просторна обща градина, ресторант и др.

bentley
снимки: Bentley Residences, rendering by Arx Solutions

Строителството на Bentley Residences ще започне през 2023 г. И се очаква да бъде завършено през 2026 г.

Вижте още: