Бихте ли отседнали в този хотел надвесен от скала


Ако плуването в басейн със стъклено дъно на височина 605 метра звучи като ваша мечта, то помислете да видите най-новата екстремна концепция за бутиков хотел от Hayri Atak Architectural Design Studio. Турската дизайнерска фирма току-що разкри планове за бутиков хотел, който трябва да бъде изграден встрани на известната скала Preikestolen в Ryfylke, Норвегия, предлагаща една от най-зрелищните гледки в света.

Хотелът се състои от само девет стаи за гости и салон, но пък може да предложи трепет за разлика от всеки друг хотел, като всяка стая гледа в бездната. Дизайнерът се вдъхновява, когато негов приятел му изпраща снимки на гледката от върха на скалата и той почувства как адреналинът му се качва „Мислех, че преживяването отвъд ръба е много по-вълнуващо в басейн, а не на балкон“, казва Atak. „Хотелът може да се възприема като част от или като продължение на скалата.“ Atak иска усещането да плуваш в басейна или да отседнеш в хотела да е сходно с ходенето по ръба на скалата – вълнуващо и приключенско. Atak предвижда последния етаж на хотела като централно място за посрещане на гости, където също е планирано зрелищна платформа за гледане. Оттам в скалата ще бъдат издълбани три нисходящи нива със стаи, последвани от нивото, в което се намира големия басейн.

Това не е първият екстремен басейн, който влиза в заглавията тази година: По-рано това лято Compass също представиха дизайн за 360-градусов безкраен басейн, предложен за върха на най-високата сграда в Лондон. Не е сигурно дали някой от басейните ще влезе скоро в строеж, но търсачите на тръпка стискат палци.

Източник: Hayri Atak Architectural Design Studio