Борисов се отказа, няма да е депутат

Днес премиерът успя да посети и Рилския манастир


отказа

Председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се отказа от мястото си на народен представител. Стана ясно, че днес е подал заявление пред ЦИК, с което се отказва от възможността. Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук:

„Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен.“

„Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани.“

Днес премиерът, заедно с министър Кирил Ананиев успя да посети и Рилския манастир, за който кабинета вчера отпусна допълнителни средства за годишната му издръжка.

отказа

„Вярващите отново могат да посещават Рилския манастир след като бе възстановено движението по пътя след укрепване на срутището.“, напомни Борисов. Това стана по време на инспекцията му на възстановителните дейности на обекта, който неотдавна затвори пътя на миряните към светата обител. Премиерът напомни, че са извършени необходимите укрепителни и обезопасителни работи на скалния масив. Така ще се осигури безопасното преминаване по временния път. А изграждането на защитното съоръжение продължава. Предвижда се и тунел с напречни колони, който ще поема евентуални нови срутвания от скални маси.

Вижте още: