Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Брад Пит с ново амплоа – дебютира като скулптор

Актьорът Брад Пит и австралийският изпълнител Ник Кейв направиха изненадващ артистичен дебют, представяйки свои скулптури и керамика като част от експозицията на Томас Хаусъгоу.

Музеят „Сара Хилден“ в град Тампере, Финландия, организира изложба с творби на британския художник Хаусъгоу, известен със скулптурите си. Той обаче е убедил музея да включи и творби на неговите приятели Брад Пит и Ник Кейв. 

Брад Пит и Ник Кейв присъстваха лично на повторното откриване на изложбата, озаглавена „Ние“, в събота. А финландски медии отбелязват, че и двамата са изглеждали развълнувани да покажат творбите си пред публика за първи път. 

Пит и Кейв са се наложили в своите артистични поприща – кино и музика, но това е първият път, когато показват свои творби, съобщават от музея. 

Сред деветте творби на Брад Пит е скулптурна група от силикон върху пластмасов панел, представляваща стрелци с пистолети.

Освен конструкцията с форма на къща, обвита в прозрачен силикон и простреляна с куршуми, е изложена и първата му скулптура от 2017 г., „House A Go Go“: 18-инчова миниатюрна къща, направена от дървесна кора. Припомняме, че топ актьорът започва да твори след бурния си развод с Анджелина Джоли през 2017 г. „За мен това е като самоанализ“, коментира артистът пред финландската медийна компания „YLE“.

Brad Pitt, Twitter

Представена е и бронзова кутия с размер на ковчег, изобразяваща ръце, крака и лица, опитващи се да пробият структурата под различни ъгли, както и гипсовата скулптура върху стена: „Целя се в теб, видях себе си, но този път беше твърде късно“ от 2020 г.

Ник Кейв се представи със серия керамични фигури, посветени на живота на дявола.

Ник Кейв е известен с мрачния си баритон и като фронтмен на групата си „Бед Сийдс“ („Nick Cave and the Bad Seeds“). На изложбата той показва серия от керамични фигури, посветени на живота на дявола. От 2020 г. досега Кейв е скулптирал, боядисал и глазирал 17 фигури. „Исках да направя дявол, защото обичам червено. Историята на дявола ми говори за прошка и за необходимостта да бъдем опростени. За мен тези творби са много лични“, обяснява Кейв. 

Изложбата в „Сара Хилден“ е отворена за посетители до 15 януари. 

* Заглавна снимка и източник: Асошиейтед прес (AP); фотограф: Jussi Koivunen/Sara Hilden Art Museum, Lehtikuva чрез AP

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
08.06.2022

Шато във Франция е новият „препъни камък“ в отношенията между Брад Пит и Анджелина Джоли

Актьорът подаде жалба срещу бившата си съпруга в съда, след като Анджелина продаде дяловете си в общата им винарна без […]

Прочети още
05.01.2018

Продават мега луксозната вила на Брад Пит и Анджелина Джоли

Това не е средностатистически ваканционен дом или къща. Разкошна 47-акра собственост на брега в Лонг Айлънд, ползван за ваканциите на Брад […]

Прочети още