Виж 1към1

Стъклен ресторант в Драма (Гърция) е отличникът на прогресивната архитектура

Прочети още

Британски пъб сложи електрическа ограда за спазване на дистанция

Собственик на британски пъб беше принуден да инсталира проводници, по които тече електрически ток. С това той цели да бъде спазвана социалната дистанция и да не бъде санкциониран за нарушаването и.

Обикновено електрическите огради се използват, за да контролират добитъка да не излиза отвъд отредените му пасища. Но подобно приспособление върши отлична работа и в пъба „The Star Inn” в град Сейнт Джъст в графство Корнуол.

Жицата под напрежение е поставена пред тезгяха на бара, така че клиентите да не се приближават прекомерно до барманите и персонала.

Собственикът на заведението Джони Макфадън е и фермер и добре познава действието на подобно устройство. Преди инсталирането му клиентите си правели каквото си искат и дишали във врата на персонала. Но след въвеждането на ограничителната мярка, дисциплината се покачила. Сега Макфадън рядко пуска ток по жицата, но когато консумацията нарасне и „главите на клиентите се замаят”, оградата се задейства.

Няколко редовни пийващи си повече клиенти даже вече си били изпатили. Според собственика на пъба обаче след като изтрезнеели на другия ден, много по-стриктно спазвали правилата.

Източник: вестник „Metro”