Виж 1към1

Последните фирми, потвърдили участие в BUILDINGSTYLE 2024

Прочети още

BUILDINGSTYLE дава крила: Какво още се случи на форума през 2022 г.?

снимки: M. S. V photographers

BUILDINGSTYLE дава крила! Как иначе да си обясним факта, че макар паметното парти за рождения ден на 1към1 да продължи до ранни зори, на следващия ден, в 10.00 часа всички участници във форума бяха в конферентната зала за началото на презентациите, а щандовете на изложителите – отново „под конец“, готови да посрещнат посетителите си и да отговорят на всичките им въпроси?! 🙂

Ани, изпълнена с енергия и ентусиазъм, сякаш само няколко часа по-рано не е преживяла една от най-емоционалните си лични вечери, постави началото на презентационната програма и даде думата на Николина Порожанова от Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС).

Ники Порожанова запозна аудиторията с ключови проблеми около актуалната тема за енергийно обновяване на сградите. С презентацията си „Енергийно обновяване на ограждащите конструкции на сгради“ отговори на въпроси като „Защо е важна сградната енергийна ефективност?“. Представи и становището на Асоциацията относно новата Наредба.

„Човек на луната?!“

По интригуващ начин започна и следващата презентация. Инж.Иван Димитров от Века България представи историята на марката като направи любопитни исторически паралели с ключови световни събития. След това премина и към по-прагматичната част – да представи традиционните и иновативни прозоречни системи на компанията.

Предусещащи аромата на прясно приготвеното кафе, което ги очаква за кафе-паузата, гостите на форума с удоволствие се запознаха и с иновативните решения в областта на строителството със сандвич панели. Представи им ги Неделин Василев, мениджър продажби в Технопанел.

Глътка кафе, сладка приказка и още нещо…

Казват, че дoбpaтa ĸoмyниĸaция e ĸaтo силното ĸaфe – cъщo тoлĸoвa cтимyлиpaщa и cъщo тoлĸoвa възпрепятстваща зacпивaнeтo cлeд тoвa… Така е и при нас! В разгара на деня, по време на BUILDINGSTYLE и дума не може да става и за миг скука. Напротив – всичко е толкова интензивно, хората са толкова отворени в комуникацията си един спрямо друг, така умело успяват да съчетаят полезното с приятното, че на нас не ни остава друго, освен да се наслаждаваме и вдъхновяваме още повече от тези безценни моменти на заедност. И напълно разбираемо е защо времето, предвидено за кафе-паузи, като че ли никога не стига. 🙂

Задачата да успокои емоциите и да привлече вниманието на гостите отново в конферентната зала, както традицията повелява, е на Ани. И така е вече цели 20 години.

Изненада-а-а!

Емоционално започна и втората част от презентациите в рамките на деня 🙂

Инж. Иван Шишков от ТЮЛИПС, който е част от историята на форума вече 15 години, отправи мил поздрав по случай 20-я рожден ден на „ДА Консулт“ и най-вече към човека, който стои зад фирмата – Ани Дамянова. А споделеният му опит от участието му във BUILDINGSTYLE през годините, признанието, че тук е открил и реализирал едни от най-успешните си бизнес партньорства, бяха напълно достатъчни да докоснат не само Ани, но и всеки от присъстващите. И това е така, защото знаем, че в добрите думи на приятел има повече истина, отколкото самите ние можем да предположим. И сме благодарни!

инж. Иван Шишков

Разбира се, след това инж. Шишков, както обикновено, с лекота прикова вниманието ни и към представянето на най-модерната система на директно изпарение в климатизацията, приложена от него и екипа му в България – DAIKIN VRV 5. А за финал сподели и новината, че фирмата му вече е партньор на Sonnenkraft (специализирана в областта на фотоволтаичните централи и системи за къщи).

„Ние сме иновативен и амбициозен екип и сме готови на предизвикателството да осигурим Вашия вътрешен комфортен климат!“


„Призма светлинни решения – богата история и иновативно настояще“ бе темата на една от новите фирми, които се представи на BUILDINGSTYLE тази година. Управителят й, Неделчо Димитров, който положи много усилия и творчески подход при изграждане на щанда си (и това не остана незабелязано от присъстващите, но какво точно имаме предвид, ще разберете, ако продължите да четете…), запозна бранша с нестандартните решения в областта на интериорното и фасадно осветлението, които фирмата предлага.

Някои от последните проекти, по които фирмата работи в последните години са хотел Милениум, нова жилищна кооперация в София, и др.

На хубави жени и бързи коли нима има кой да устои?! 🙂

И днес момчетата и момичетата от екипа на „Порше София Запад“ бяха на разположение през цялото време, за да могат любителите на луксозните автомобили да тестват най-новите модели от семейството на Audi. А на тези, на които се наложи да отсъстват от презентациите, за да се включат в тест-драйва, както вече споменахме – не им се сърдим.

Честта да закрие презентационната програма на 19-ото издание на BUILDINGSTYLE тази година се падна на инж. Венко Петков от Унидом България! С ръка на сърцето признаваме, че Венко се справи повече от блестящо. Представи иновативни решения на фирмата в областта на строителството, разработени на база на дългогодишния опит и практика на компанията. И не на последно място – накара ни да се замислим защо и дали изобщо е нужно да използваме повече материал като бетон например (често наричан „убиец на климата“) от необходимото в строителния процес?

И тази година от Hoval бяха организирали томбола с награди за участниците. Разбира се, другите фирми също се бяха постарали да зарадват с подаръци и изненади посетителите на щандовете си.

Не, това съвсем не е краят!

Само тези, които не са били част от поне едно издание на строително-архитектурния ни форум, могат да си помислят, че след последната презентация идва краят… Съвсем не!

Първо, нашите гости имат задачата да попълнят анонимно анкетата, която всяка година им подготвяме, за да научим какво мислят за форума, за участниците, за хотела, имат ли препоръки или конкретни желания, които бихме могли да изпълним догодина. Второ, тези, които не са имали време да се разходят из района, като например да посетят някоя от местните забележителности, могат да го направят. И трето – имат задачата да минат през СПА центъра, за да съберат сили за още една емоционална и мега забавна вечер в пиано бара…

Маестро, музика!

В пиано бара и тази вечер отново беше паметно! 🙂

Първо, Ани обяви и наградѝ победителите от анкетата. В категорията за „Най-запомнящ се презентатор на BUILDINGSTYLE 2022“ тази година имахме категоричен победител и това бе арх. Радомир Серафимов!

арх. Радомир Серафимов

В другите две категории публиката отличи по двама лауреати. Така първото място за „Най–полезна презентация на BUILDINGSTYLE 2022“ си поделиха Елена Иванова от Ко Дизайн и Елица Нейкова от Alumil. Като „Най-добър щанд“ участниците във форума пък отличиха тези на Laminam и Призма.

За доброто настроение на гостите през цялата вечер се погрижиха Александър Колев, Йорданис Агапитос и DJ Мати. 😉

Елица Нейкова
Изненадите не свършваха до тук обаче…

От Alumil пожелаха да раздадат на гостите няколко подаръчни сета, та това стана повод да подготвим една супер забавна игра, по време на която коремите буквално ни заболяха от смях. 😀 Ако ви липсват идеи за забавни игри, с които да разчупите атмосферата на партито си, чувствайте се свободни да се обърнете към нас – за тези 20 години сме сътворили толкова щуротии и чудесии, че с удоволствие ще споделим някоя от тях. 😉

Човекът, който помага на всички в презентациите, който измисля игрите ни и който ни пя в юбилейната вечер- НАШИЯТ ЧОВЕК – ТОТО
Пак ще се срещнем, но не след 10, а точно след една година!

Последният ден на форума е единственият, в който никой за никъде не бърза… Това е времето, в което събираме щандовете, стягаме куфарите, казваме си още нещо, което сме пропуснали и си обещаваме, че ще се видим скоро! В случая „скоро“ може да се разгледа като доста разтегливо понятие, защото ако не успеем през първите месеци на новата година да случим обещанието си, то със сигурност знаем, че ще го направим през следващия ноември – на BUILDINGSTYLE 2023!

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
07.12.2022

Незабравимият юбилей на 1към1!

снимки: M. S. V photographers Ето, че дойде моментът да ви преведем и през нашата най-специална вечер – вечерта, която […]

Прочети още
06.12.2022

Под знака на успеха: Незабравим BUILDINGSTYLE 2022 с грандиозно парти за „20 години 1към1“ /част 1/

снимки:M. S. V photographers Тотален фурор на 19-ото издание на архитектурно-строителния форум: смях и сълзи, много подаръци и изненади – […]

Прочети още
Топливо АД