Виж 1към1

Последните фирми, потвърдили участие в BUILDINGSTYLE 2024

Прочети още

BUILDINGSTYLE продължава да расте и изненадва

BUILDINGSTYLE се провежда вече 17 години и скоро ще навърши пълнолетие, както се казва. Първото събитие на архитектурно-строителния форум се провежда през 2003 г., време, в което се е считало, че такива събития в България не биха имали голям успех, поради ред причини и няма как да се задържат повече от 2-3 години.  Ани не само доказа, че това не е вярно, а даже напротив – всеки семинар носи различна история, различен емоционален заряд, нови запознанства и все повече участници.

Дичле Демирджиолу управялващ партньор в CMWM, разказа на аудиторията ни от къде идва името на тяхното бюро и как те са станали част от този екип, който ръководят в момента.

Пънар Емекджи управляващ партньор в GMWM, представи проекта Портонови в Черна Гора

Тази година ще запомним BUILDINGSTYLE не само като мястото, където се видяхме със стари приятели, а и където срещнахме нови. Имахме специални гости на едно от най-големите архитектурни студия в Турция – GMWM. Двете ни гостенки – Дичле Демирджиолу и Пънар Емекджи, които ръководят заедно голямата компания, се оказа очарователни дами.

Хидромат

Те бяха планували да дойдат само за откриването на форума и веднага след това да поемат обратно към Турция, за да се занимават с другите си ангажименти, но след първата вечер на BUILDINGSTYLE те отложиха ангажиментите си и  избраха да останат още един ден. С Ани приехме този комплимент не само като знак за добре свършена работа, а и като потвърждение за това колко невероятни гости имаме и каква страхотна атмосфера витае на форума.

Селена България

И така  само за една вечер за Дичле Демирджиолу и Пънар Емекджи от GMWM, които дадоха началото на BUILDINGSTYLE 2019, зала не бе пълна с непознати, а с приятелски лица.

Тюлипс

Те представиха най-големите си проекти, обясниха в какво се състои работата им и спряха вниманието на аудиторията върху новия луксозен курорт на Черна Гора – Портонови.

Хонда

Вече разведрени и събудени от интересната презентация, пред нас се очертаваше един много любопитен ден с разнообразни презентации.

Ко Дизайн

Скунди по-късно осветлението загасна и докато седяхме и се чудехме какво се случва в пълен мрак на сцената се появиха две светлини и млада дама, която изнесе невероятно светлиннно шоу, по време на което разбрахме, че това е началото на презентацията на фирма Хидромат.

Ксела България

Със следващите презентации на Тюлипс и Селена България получихме много полезна информация за нови продукти и съставки, които са важни за бъдещето на строителството и архитектурата, както и за фреона R32.

Овентроп

Sisecam Flat Glass пък представиха проект, който граничи едновременно с научната фантастика и Индиана Джоунс – една наистина уникална сграда, заслужаваща адмирации:)

Презентацията на Хонда бе друга изненада, тъй като нейн презентатор в началото бе Тото, който искрено зарадва публиката и веднага стана любимец за най-добър презентатор.

Доор Матс

Втората част от деня започна също с много смях и изненада, когато с гръм и трясък на сцената се качи Елена Иванова от Ко Дизайн.

Този път тя не беше сама, a  с италиянските си партньори. Заедно представиха мзилките от MP и показаха различни  техники.  И понеже тази година всички презентиращи искаха да ни изненадат, от Ксела България ни представиха няколко експеримента, които се провеждаха пред очите на публиката и със съответното оборудване. Те бяха изцяло насочени към характеристиките на плочите Multipor.

Си Би Екс България

Овентроп, като следващи презентатори,  представиха голямото си разнообразие от продукти, които са резултат от дългата история на компанията. Door Mats също започнаха презентацията си много гръмко, но и с причина – продуктите им наистина заслужават цялото внимание на присъстващите. CBX България бяха последните презентиращи за деня и изпратиха първия ден на форума с много смях, но и важна информация, която предизвика дълга дискусия.

При напускане на залата отвън ни чакаха новите хибридни автомобили на Хонда за всички желаещи да тестват какво е усещането да се возиш в бърз и  екологичен автомобил.Вечерните песни и танци преминаха с много хубава музика от типично български песни и дегустация на вината на изба Балар.

Тото и Лъчо от СкандаУ

Гвоздеят на вечерта и най-очакван момент от всички бе живото изпълнение на група СкандаУ, които зарадваха феновете си на BUILDINGSTYLE с най-големите си хитове като Рeplay, Mafia, НО!, Чужди усмивки и др.

Една от магиите на BUILDIGSTYLE е, че колкото и до късно да е продължил купонът, сутринта залата винаги е пълна за нова доза презентации.

 

И така започна вторият ден на форума, който бе открит от инж. Венета Новакова от Асоциация на фасадните инженери. Тя ни разказа защо има нужда от фасадни специалисти в екипа и показа какви грешки могат да бъдат избегнати, ако човек се довери на тях.

инж. Венета Новакова от Асоциация на фасадните инженери

Тя обърна изключително внимание и на важни теми касаещи фасадната безопасност и устойчивот. След нея микрофонът взеха ALUPROF, които избраха именно BUILDINGSTYLE, за да представят компанията си на Българския пазар.

Алупроф

Самсунг Климатични Системи, които миналата година спечелиха награди в две категории – презентация и най-запомнящ се презентиращ, тази година направиха продължение на презентацията си от миналата година  и показаха високите качества на своите продукти.

Самсунг

NURUS  бе друга фирма, която сe представи за първи път пред българска публик  своите офис мебели, а Декорфлор СИИ имаха честта да закрият форума като показаха вече готови проекти, изпълнени от тях и то на българска почва.

NURUS

Останалата част от втория ден на BUILDIGSTYLE бе посветен на разглеждането на щандове, каквито имаха още ETEX GROUP, GERFLOR, БУРГАС ПРО СПОРТ, GTT, ХОВАЛ, ВЕЛУКС, ИКОР ПАРТНЕРС, РЕХАУ, КЛИНКЕР БГ, НОВОФЕРМ БАЛКАН EАД, M2 ФЛОРИНГС, SKV ИНЖИНЕРИНГ, КСХ-ХАДЖИДИМИТРОВ, УУД СЪЛЮШЪНС, ПАРКЕТЕН СТИЛ, БУЛКЛИМА, МЕДИЯ МАГ, ЕЙС ЛОДЖИСТИКС, BAUZENTRUM, а автомобилите на Хонда отново бяха на разположение за тест драйв.

Декорфлоор

Вечерта бе изпълнена отново с много настроение и танци, но и с нетърпение да научим кои са печелившите фирми от анкетата на BUILDINGSTYLE тази година.

Хидромат вземат наградата за „Най-интересна презентация“

И така преди музикалната програма да е започнала, Ани обяви кои са печелившите като имаше по двама победители във всяка категория и тази година.

Другият победител в категорията „Най-интересна презентация“ – Шише Джам Флат Глас

Наградата за най-добра презентация си поделиха Хидромат и Sisecam Flat Glass, а наградата за най-добри презентатпори спечелиха

Елена Иванова от Ко Дизайн взе своята награда за „Най-добър презентатор“, с малко разочарование, защото очакванията им бяха за „Най-интересна презентация“. Гласът на аудиторията обаче, реши друго – „Глас народен, глас Божи!“

 

Елена Иванова от Ко Дизайн и инж. Венко Петков от CBX България. С подаръци се сдобоха и щандовете на Селена България, Булклима и Паркетен стил, които гостите ни бяха отбелязали като най-харесвани.

инж. Венко Петков от Си Би Екс – любим презентатор!

Всички печеливши получиха и банер в 1kam1.com за една година и обещаха да се върнат на форума и следващата година. Специална награда за презентатор взе и Тото, който зарадва присъстващите с кратката си импровизация по време на презентацията на Хонда.

Тото – презентиращият на свободна практика:)))

Представителят на Селена България взема своята награда за усилията:)

И така след като всички победителите бяха ясни, музикалната програма можеше да започне. Тя бе открита от Тоши и Кристяна, които изпълниха с любов цялото пространство, а на песните им танцуваха всички.

Веднага след това микрофона поеха Веси Бонева и Лъчо, изпълнявайки съвместното си парче „Нецъфнали рози“.

Вечерта продължи в компанията на Веси и виртоозния Светлин Къслев отново с много танци, много емоция, много песни. Всички гости бяха на крака през цялото време, пееха и танцуваха заедно с Веси, а Ани сподели, че през цялата история на форума не е имало подобно нещо.

Тоши и Кристияна

Сутринта отново бе изпълнена с много емоции, тъй като всяко хубаво нещо има своя край. BUILDINGSTYLE 2019 си отиде, но завинаги ще остане в спомените ни като мястото, на което се срещат партньори, много приятели и много емоции се споделят заедно.

Раззбира се горчивият вкус от раздялата винаги е примесен и с малко сладост, защото ще се видим и другата година, когато ще ни очакват още повече изненади.

 

Скоро ще качим всички презентации на фирмите с кратки представяния на всяка от тях, а всички снимки от форума ще бъдат в http://buildingstyle.1kam1.com.

Благодарим ви  и бъдете здрави!

 

Топливо АД