Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

BUILDINGSTYLE 2016 – повече от очакваното!

текст:Лина Георгиева

Снимки: Цветослав Цветанов

Не е случайно, че определяме BUILDINGSTYLE като строителен и архитектурен празник. Думата „празник“ е от ключове значение, защото тя идеално описва какво е BUILDINGSTYLE – от неговата подготовка, до самия край. Също като за един голям празник, приготовленията за форума започват много преди неговия старт, а напрежението расте с всеки изминал ден. Също като на празник и събитието преминава страшно бързо – аха да премигнеш и всичко е свършило. И накрая, също като на празник настроението е невероятно, всички са усмихнати, приятните изненади не свършваха, а носталгията накрая бързо обхвана всички.

dsc_0438

Два дена преди старта на BUILDINGSTYLE подготовката на място вече бе започнала. Усилено се строяха щандове, подготвяше се мултимедията, уреждаха се партитата. Ани бе във своя вихър и трудно можеше да бъде проследена с поглед, тъй като се движеше със скорост по-бърза от тази на светлината 🙂 Все пак, благодарение на тази невероятна способност на Ани, в петък сутринта всичко бе готово, гостите настанени, залата изпълнена с вълнение и готовност за предстоящите презентации.

dsc00459

отляво надясно – Йони, Цвети, Поли и Хари – Помощниците на Ани. Всеки един бе абсолютно безупречен в това, за което отговаряше по време на форума. Най-голямата сила е СЕМЕЙСТВОТО!

Планината, планинският въздух и природата вдъхваха настроение и свежест, така че повечето от нас се чувстваха сякаш сме на почивка, но не съвсем. Още в петък сутринта се видя колко много труд е хвърлен по щандовете на фирмите-участници. С ръка на сърцето от 1kam1.com можем да кажем, че те тази година надминаха себе си, а това пролича и от големия интерес на всички гости.

dsc00383

Интересните щандове и продукти ни показаха от  БИОбордА плюс солюшънсУуд Солюшънс 2014 ЕООДВИ ДЖИ ЕФВокс Профиле БългарияEcophonДжи Ти Ти ООДМ2 Флорингс ЕООДВента Груп ЕООДИкор партнерсНОВОФЕРМ БАЛКАН ЕАДФирма VASВЕЛУКС БългарияМетекно БългарияAtlantis Bulgaria HoldingA&D GlobalКОНТРАКСИзи билд БългарияТюлипс 3 ЕН 3 ООД, Pure WaterGEZE GmbH, изба Фоур Френдс и Вега Стар Стерйдинг. Но това не бе всичко от компаниите с щандове, някои от тях готвеха тайни изненади за своите посетители.

dsc_0699

Първият ден на BUILDINGSTYLE 2016 премина много динамично и с много полезни материали, раздадени на гостите от Кнауф България, Икор партнерс, Ксела България и AGROB BUHTAL и RetroSolar. Презентациите пък бяха на високо ниво, страшно интересни, информативни, на входната врата често се забелязваше опашка от правостоящи, тъй като залата бе изпълнена до край.

dsc_1190

Хорото от презентации бе поведено още рано сутринта от арх. Румен Първанов, който бе последван от Ко Солюшънс, Медия МагХьорман БългарияКнауф БългарияКнауф АМФ, RetroSolar, Паркетен СтилПорше Интер АутоШише Джам Флат ГласAGROB BUHTALКсела БългарияFUNDERMAX и REHAU, с които завърши официалната част от първия ден. Той обаче съвсем не премина формално.

_dsc0620

Още с презентацията на прекрасната Елена Иванова се разбра, че освен работа ни очаква и много смях през този ден. Инж. Румен Иванов ни показа сигурността на гаражни врати Хьорман с лична демонстрация, която разплака залата от смях и предизвика бурни аплодисменти. „Ако знае, че ще ви хареса толкова, щях да продължа“, завърши шеговито инж. Иванов. Разбира се, всички презентатори дадоха най-доброто от себе си, но понеже тук няма да ни стигне мястото, за да опишем всички, очаквайте скоро специалните ни материали, посветени на всяка една презентация отделно, където ще има и линк към представените теми.

_dsc1166

Дегустацията на пури от Вега Стар Трейдинг и тест драйв на моделите „Куатро“ на АУДИ бяха черешката на тортата за деня. Докато някои предпочетоха да се къпят в лукс и да обикалят улиците на Банско в новите страхотни модели на Ауди, други, се събраха в така наречената „кафе зона“, за да тестват вкуса на истинските пури. Обстановката беше много тематична и човек можеше да си представи, че се намира в някой тузарски  бар в Куба с приглушено осветление. Наистина незабравимо изживяване.

_dsc0581

Събитието на вечерта през първия ден от BUILDINGSTYLE 2016 бяха ексфакторът Дарина Йотова и група СкандаУ.  Дарина Йотова, макар и болна впечатли с невероятно шоуменство, много танци и добро присъствие на „сцената“.

dsc_0892

Независимо какъв тип музика харесваш и танцуваш, не можеш да устоиш на чаровните Тото и Лъчо от СкандаУ и незабавно ставаш част от купона. DJ Бате Пешо пък показа, че си знае работата и съвсем не пожали гостите като ги довърши тотално… от танци, де 🙂

dsc_1030

Признаваме си без бой, сутринта в събота беше тежка. И въпреки това, уважението между гостите пролича за пореден път. Празните места в залата за презентации бързо се запълниха и Оргахим дадоха силен старт на деня. Дорма Каба поеха щафетата и раздадоха рекламни материали, които се превърнаха в хит сред гостите и бяха търсени дълго след като свършиха.   Идеал Стандарт Видима, ROTO – покривни прозорци, коминни системи – SCHIEDELКлимаком Инженеринг, ХовалАВВ България и Девня Цимент завършиха презентационния ден с много емоция и естетика.

dsc00108

И тази година фирма Ховал обяви, че организира томбола за един щастливец, който да посети завода на компанията в Словакия, като фирмата поема всички разходи по пътуването и престоя.. Желаещите да участват в томболата бяха предупредени, че наградата е свързана с пътуване и Ани Дамянова помоли само заинтересованите да оставят визитка в специално приготвена купа… която мистериозно изчезна 🙂 Но за това след малко.

dsc00126

dsc00408

Костадин Джампалски обяви наградата на фирма Ховал.

dsc_0511

_dsc0475

dsc_1385

Арх. Румен Първанов се готви да хвърли оранжевия диск.

Дойде ред и на така очакваното състезание с фризби (фрисби) на фирма VAS.  И тази година конкуренцията бе ожесточена, а залата за презентации бързо се превърна в ринг, на който щеше да се води борба до кръв:))))) за първото място. И така прибрахме всичката техника, децата се отдръпнаха, а жените и мъжете със слаби сърца заеха позиции на наблюдатели. Битката наистина бе оспорвана като не липсваха контузии, симулации, фалове, появиха се и съмнения за корупция.

dsc_1432

Изненадващо състезанието бе спечелено от „архитект“ Йони Йотов, който надви съперниците си с много креативност  и събуди възхищението на всички. Едва ли някой бе очаквал такъв развой на събитията. След инфарктната победа в последните секунди на мача, всички участници, жури и публика се оттеглиха за подготовка за гала вечерята.

dsc_1449

Дегустация на вината от винарска изба Фоур Френдс откри вечерната програма. Дамите наистина впечатляваха с тоалети, а загрявката за предстоящия купон вървеше с пълна сила. Вечерята започна с изпълнение на гайдарски състав „Капитан Петко войвода“, който изправи на крака гостите, а хорото беше толкова дълго, че едвам се завърташе в просторния ресторант на хотел „Астера“.

dsc00470

Николай Анастасов – Клима Ком Инженеринг

Дойде и времето за награди, томболи, печеливши и развръзката с мистериозно изчезналите визитки. Първо Ани обяви резултатите от специално приготвените анкети за най-добра презентация, презентатор и щанд. Любопитно е, че тази година нямаше безспорен победител в нито една от категориите. Най-интересна презентация победители са Климаком Инженеринг и Девня Цимент. В категорията за Най-харесван щанд с награди си тръгнаха от фирма VOX и фирма VELUX.                              .

За първа година, откакто се провежда форумът, няма победители в категорията за Най-запомнящ се презентатор. Все пак успяхме да разберем кои имена са били най-споменавани в анкетите на гостите, а това са Елена Иванова от Ко Дизайн, Васил Такев с презентацията си за АВВ България, Иван Бурлаков от Кнауф България и Боряна Ангелова от REHAU.

dsc00476

Райна Митева – Девня Цимент

Всички четири фирми, победили в първите две категории получиха специални подаръци от Вега Стар Трейдинг, както и 1 година договор в 1kam1.com с банер.

dsc00486

Мариян Неделчев – Вокс Профиле

dsc00492

Владимир Владимиров – Велукс България

Разбира се, вечерта не свърши само с тези награди. Беше време да разберем какво става с томболата на Ховал. Решение на проблема с визитките бе намерено и то бе в услуга на всички, тъй като изведнъж всички се превърнаха в участници, независимо дали са успяли да си пуснат визитката или не. За да е честно всичко, след скандиранията „Мафия!“:))))) , Ани Дамянова и Ясен Янакиев решиха да изберат няколко безпристрастни съдии сред гостите, а честта да изтеглят победителите се падна на най-малките посетители на форума. Детската невинна ръчичка избра за победител  Микс Кънстръкшън или поне един от тях, макар вълнението сред представителите на компанията да бе всеобщо.

dsc00499

Дойде ред и на наградите от БИОБорд, които представляваха две прекрасни картини от специални мъхове. В томболата имаха право да участват само тези, посетили щанда на фирмата и оставили своя визитка за контакт. Така първата картина изненадващо отиде в ръцете на арх. Светлана Вълева от Габрово,  а победителят, грабнал втората картина успя да отговори успешно на всички зададени въпроси.

dsc00526

Много награди, много емоции, дойде ред и на фирма VAS да обяви победителите от състезанието с фрисбита. Ето и списъка с победители:

3-то място спечели инж. Лимонов

2-ро място бе за арх. Арнаудов

1-во място взе „архитект“ Йони 🙂

От VAS раздадоха и две допълнителни награди. Едната бе за Нели Вельова, която единствена успя да закове фрисби в ламперията на тавана, а втората допълнителна награда отиде при арх. Кристиян Йорданов от Скопие за специално международно участие в състезанието. Участниците в играта си тръгнаха с дизайнерски продукти, специално подготвени от фирма VAS и бутилки вино.

dsc00543

арх. Кристиян Йорданов взе награда за международно участие:)))

Купонът продължи с пълна сила, но някак си всички знаеха, че краят наближава. И така неусетно се търкулна и последната вечер от BUILDINGSTYLE, а сутринта бе изпълнена с прочувствени сбогувания. Но една мисъл ни успокояваше – след 2016-та идва 2017-та, когато ще празнуваме 15 години от създаването на строителния семинар, а обратното броене вече започна 🙂

Пожелаваме на всички много светли празници, изпълнени с щастие и доброта. Не ни забравяйте, следете ни, имаме какво да ви дадем, дори и по Коледа! А живи и здрави, догодина пак – още повече, по-иновативни, по-красиви и по-добри!

dsc_0611

Нели Вельова направи прекрасна презентация както и перфектно забиване на фрисбито е тавана.

П.П. Разрастващо се събитие от мащаба на BUILDINGSTYLE няма как да не се спречка, рано или късно, и с хора, които се опитват да измамят, да спечелят и не се интересуват през какво ще минат, за да го постигнат. Ето през какво е минала Ани, разказано от нея:

„Скъпи, приятели!
Ще ви разкажа история за звездите и ИСТИНАТА в х-л Аспен, Банско. Сигурно няма да изненадам много хора, но аз бях потресена.
Миналата седмица се проведе архитектурно-строителен форум BUILDINGSTYLЕ, на който аз съм организатор. Настаних част от гостите в х-л Аспен, като през цялото време си мисля, че настанявам в четиризвезден хотел. Още първата вечер забелязах, че лобито на хотела е неугледно и тъмно, коридорите не бяха отоплени, а момичето на рецепция стоеше облечена с якето си. По-късно разбрах, че в стаите почти нямало лампи, храната за закуската е малко…. Когато изразих недоволството си от условията на хотела и казах, че този хотел не би трябвало да е четиризвезден, а с две звезди, управителят ми отговори, че хотелът не е четиризвезден, а е 2 звезди.
Попитах, защо навсякъде има 4 звезди до името на хотела и той каза, че звездите са част от логото им!!!! Онемях!!!!!
Прилагам ви снимки, за да видите каква жестока измама е това, но може би напълно позволена от закона…ИСТИНА ….защото звездите наистина са там…, в логото.

15304452_10211580617853474_2071179783587149048_o

Признавам, че не бях очаквала такъв отговор. Писах до Комисията за защита на потребителите….да видим какво ще стане. Може би ще се обърна към юрист….Но си мисля, ей така наглас: Как това изобщо е позволено? Кой го допуска? Защо продължава? След като собственикът на Аспен – СВЕТЛИН ЛИСИЧКОВ го е направил, кой ли ще е тоя дето ще го промени?????

Бих искала обаче да информирам колкото мога повече хора, че и такива неща стават.
Бъдете здрави и честит 1 декември!:)“