Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Бургаска болница иска да строи нов корпус

болница

Бургаската болница в комплекс „Меден рудник“ входира предложение за строителство на нов корпус и разширяване на дейността си. Инвестиционното й намерение е свързано с изграждането на нов операционен блок и нови отделения по съдова хирургия и урология, самостоятелни звена по гастроентерология и ревматология.

Идейният проект включва и разкриването на отделения по онкология, инфекциозни и очни болести, хемодиализа и физиотерапия. Според ръководството на „Бургасмед“ областта е ощетена с болнични легла спрямо приетата здравна карта. А проблемът е изкристализирал по време на пандемията. В мотивите си от болницата посочват, че вследствие на пандемията има недостиг на леглова база за определени специалности. Този недостиг е за сметка на осигуряването на места за лечение на коронавирус.

Желанието за разширение на болницата бе разгледано от Общинския съвет на Бургас. От икономическата комисия проектът получи подкрепа в лицето на представители на ГЕРБ и БСП, според които един нов корпус към съществуващата болница не би бил излишен.

Заместник-кметът по здравеопазване Йорданка Ананиева също подкрепи идеята. Според нея подобни инвестиции са от изключително значение за града и призова съветниците на Общината да подкрепят инвестицията.

От СЕК обявиха, че са готови да подкрепят предложението, но стига то да не ощетява Община Бургас.

Най-сериозни резерви по отношение разширяване на бургаската болница в комплекс „Меден рудник“ изрази д-р Антонио Душепеев. Доктор Душепеев е председател на здравната комисия в морския град. По думите му в предложението има “интересни формулировки”, които не го “радват”, особено като си има предвид и дългосрочната стратегия на община Бургас за инвестиция в местни кадри и развитие на местното здравеопазване и образование. Въпреки личното си мнение обаче доктор Душепеев препоръча да бъде поискано и становището на БЛС.

снимка: Бургасмед (Фейсбук)

Вижте още: