CBX БЪЛГАРИЯ – Иновативни системи за плочи


CBX БЪЛГАРИЯ са сред най-лъчезарните и любими презентатори на BUILDINGSTYLE и тази година усилията на инж. Венко Петков му спечелиха наградата за Най-добър презентатор. Той обаче не беше сам на сцената, а заедно със своите колеги от Германия, д-р инж. Карстен Пфефър и инж. Феликс Новак – основатели и инвентори на продукта Unidome. Това са кухообразуватели за устойчиви плочи, които правят строителството на модерни сгради по-екологично. Инж Петков, заедно с д-р инж. Пфефър и инж. Новак разказаха историята на немското дружество и през какви варианти са минали, за да стигнат накрая до настоящия продукт.

Инж. Петков пое представянето по-натам, за да обясни подробно техническите специфики на Unidome и как работи технологията. Той направи аналогия с кора от яйца и начинът, по който се крепят яйцата в нея. Беше направено сравнение и с предишните варианти на продуктът и бе обяснено с какво Unidome превъзхожда предшествениците си. Unidome също така идват в различни размери според нуждите на сградата, а референтните обекти включват офис сгради, хотели, промишлени сгради, небостъргачи, жилищни сгради и още много други, от които част и в България.

В края на презентацията не липсваха и въпроси, които провокираха заформянето на дискусия около качествата на продукта. За да научите повече за Unidome и CBX България можете да видите кратко видео от забавния и енергичен старт на представянето, а повече за характеристиките на самите продукти, можете да разберете от презентацията на CBX България.