Часовници, направени от хляб? Да, има!

Вдъхновението на хлебните часовници е от прочутата картина на Дали „Постоянството на паметта“


хляб

За любителите на хляба, пекарната Pampshade на Yukiko Morita разшири своята гама като създаде „топящи се“ часовници от хляб.

Разбира се, още щом погледнете часовниците, няма как да се поколебаете откъде е дизайнерското вдъхновение. Това е своего рода „хлебна“ интерпретация на часовниците на Салвадор Дали от прочутата му картина „Постоянството на паметта“.

часовници

Часовниците NAAAAN са изработени от истински хляб наан, обработен с антимикробно покритие, което им позволява да се превърнат в поразителни функционални декорации. За дизайна са замесени квасените плоски питки, популярни в Западна Азия, Индия, Индонезия, Мианмар и Карибите. А формата им е 1 към 1 като тази на един от топящите се часовници на Дали.

Официалното лансиране на продукта ще бъде на 4 април. За по нетърпеливите, срещу 81 щатски долара, има и опция за предварителна поръчка.

часовници

Всъщност часовниците не са първият интериорен продукт от хляб на японката Yukiko. Преди малко повече от година тя предизвика световното внимание със своите лампи от хляб – Tiny Roll или Round Top Toast Bread. Yukiko разработва дизайна на хлебните лампи с идеята да имат широко приложение. Могат да допълнят декорацията на празничната маса, но могат да се използват и като функционална настолна лампа.

Снимки: PAMPSHADE by Yukiko Morita

Така привържениците на идеята за хлебния дизайн могат да се сдобият , можете да добавите и една от хлебните лампи на Yukiko.

Вижте още: