Чудна дървесна къщичка се сглобява само за няколко дни

Сбъдната мечта!


Детството ви няма да е пълно, ако никога не сте искали да прекарате времето си в разнебитена стара къща на дървета. Двама дългогодишни приятели решават, че се нуждаят оточно от това – дом за отдих в природата, който да им навява спомени към детските мечти. Проектиран от немската дизайнерска фирма Baumraum, дървесният дом Halden е сглобяема конструкция с двускатен покрив и цяла остъклена предна стена, която предлага зашеметяваща гледка.

Разположен в отдалеченото швейцарско градче Халден, хижата от 22 квадратни метра е прибрана в естествена среда на хълмове гледащи към овощна градина. За да се защити идиличният пейзаж и да се намалят строителните разходи и времето за строителство, къщата е сглобена в Германия. Когато е била доставена на мястото си, конструкцията е внимателно издигната от земята с четири дървени греди. Благодарение на сглобяемата система, къщата е монтирана само за няколко дни.

 

Изисканата дървена къща е построена със стоманена рамка и черен метален сайдинг, което придава на компактната структура силна устойчивост срещу бури или тежки метеорологични условия. Дълга стълба води до веранда, която внимателно е построена около дъбово дърво. С достатъчно място за малка трапезария или шезлонги, това открито пространство е първокласно място за хранене на открито или просто да се насладите на невероятни гледки.

Предната част се състои от остъклена фасада, която оформя живописните гледки към долината и близката овощна градина. Прозорците позволяват и оптимална естествена светлина да наводнява компактния интериор. Въпреки, че жилищната площ е малко над 20 квадратни метра, пространството е светло и просторно. За облицоване на стените, тавана, пода и вградените мебели са използвани дъбови панели.

Малък салон разполага с кът за сядане с камина за дърва. Кухнята, оборудвана с всички основни уреди, е скрита зад стените с вградена килер. Скритата врата се отваря към дървената баня с душ и персонализирана мивка направена от естествен камък, намиращ се в близката рекичка. Над кухнята и банята се намира тихата спалня, до която се стига с метална стълба

Източник: Inhabitat.com

Снимки: Baumraum