Да откраднеш пътни знаци, за да си направиш ограда


пътни знаци

текст и снимки: Светла Петрова

18 пътни знака бяха откраднати от района на Северната индустриална зона в Разград. За кражбата съобщиха от пресцентъра на полицията в града. По информация на криминалистите знаците са били откраднати с десетте стоманени стълба, върху които са били монтирани.

За по-малко от 24 часа криминалистите са задържали извършителите. Става дума за стари познайници на полицията – баща и син. От събраните доказателства е станало ясно, че кражбата е извършена на 5 март. Пътните знаци са били открити в дома на мъжете, които използвали откраднатите тръби за ограда на имота им в село Стражец.

пътни знаци
Оградата с тръби от пътни знаци.

След като полицията разпространи информация за откраднатите пътни знаци, двамата започнали да развалят оградата, за да прикрият следите. 59-годишният баща има 13 регистрации за кражби и хулиганства, а 34–годишният му син е с 5 регистрации за кражби, телесни повреди и отвличане. В момента се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

Предстои прокуратурата да привлече извършителите като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети за близо 5 000 лева на държавата.

Вижте още: