Виж 1към1

Експерти обсъдиха важните за Пловдив инфраструктурни проекти

Прочети още

Да се къпеш в лукс на кран

Нов луксозен апартамент обещава да издигне буквално следващата голяма мода в Амстердам. Холандската фирма Yays Concierged Boutique Apartments си сътрудничи със Студио  Edward van Vliet, за да ремонтират и трансформират пристанищен кран от 1957 г. в триетажен луксозен апартамент, като запазят историческата му цялост. С великолепна гледка към река, този уникален кран сега се дава под наем за гости на града.

Макар този кран да не е първият по рода си като идея, миналата година споделихме с вас странната идея за кран, който се превърна в спа център, то той определено носи неповторим чар и атмосфера. За разлика от предшественика си, той е доста по-цветен и жизнерадостен. Три ярки сини корабни контейнера са подредени, за да се оформи триетажна структура.

Кранът е достъпен през стълбище от пристанището, а интериорът от 40 квадратни метра разполага с всекидневна, трапезария и кухня на най-ниското ниво. Спалня с баня (включително вана и душ) са по-горе, а най-горното ниво съдържа втората спалня с невероятна панорамна гледка. Дизайнерски елементи като изложените стоманени греди и прозорците отдават почит на индустриалната история на обекта. Апартаментът Yays – Crane може да побере до четири човека и може да бъде резервиран на AirBnB за цена от $ 900 на вечер.

Източник: Inhabitat.com