Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Да спиш сред слоновете в джунглата на Тайланд – в прозрачна къщичка-балонче

Има много примери за т.нар. бабъл хотели (хотели, които предлагат настаняване в къщички „балони“), които предлагат невероятни гледки и приказни преживявания за гостите си. В Тайланд обаче екипът на Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort буквално надскочи всички очаквания, предлагайки живот в компанията на слоновете.

Хотелът предлага на търсещите приключения туристи възможността да отседнат в самостоятелна виличка с формата на балон, която е напълно прозрачна. А целта – да се потопят максимално в живота сред дивата природа на джунглата и да споделят съня си със… слонове!

Всички екстри и още нещо…

Прозрачните надуваеми къщички, освен че изглеждат доста добре, предлагат и всички удобства на стандартна хотелска стая като самостоятелна баня, климатик и пр., но и с някои допълнителни екстри. Имат си просторна всекидневна и открита веранда с малък самостоятелен басейн.

Бабъл къщичките носят името Jungle Bubbles и са проектирани от Eye in the Sky. Изработени са от полиестерна тъкан, като всяка от тях е с вътрешна площ от около 30 кв. м.

Разположени върху издигната платформа, достъпът до всяка Jungle Bubble е през подобен на тунел вход. Тъй като за стаите не са предвидени завеси или щори, баните са разположени в съседна непрозрачна секция.

Като заговорихме за престой, ако искате да прекарате една нощ в Jungle Bubble, то трябва да сте гост на комплекса. Цените започват от около 900 щатски долара на вечер. Това е доста над цената за отсядане в самия курорт, където едноседмичен престой на човек в стандартна стая излиза около $1200. База за сравнение между двете услуги, разбира се, няма.

Защо точно слонове?

Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort e разположен на площ от 160 акра на върха на хълма, който гледа към реките Меконг и Руак в Северен Тайланд. Част от комплекса е и резерватът за слонове, чието оцеляване е застрашено поради една или друга причина.

„Комплексът ни е световно известен със своя резерват за слонове. Създадохме го заедно с фондацията за азиатски слонове на Златния триъгълник (GTAEF), за да е в помощ на слоновете, които не могат да се справят сами в естествената си среда. За тези, които попадат тук вследствие на злоупотреби от страна на недобронамерени хора. Има и такива, които са застрашени от оцеляване поради обстоятелства, свързани с неспособността им да осигурят и поддържат доход за своите махаути /собственици/ и техните семейства“, разказват от Anantara Resort.

До момента в резервата са спасени над 60 слона от градските улици на Тайланд. От тях 22 сега живеят в джунглата на резервата, заедно със семействата на стопаните си. Това са около 50 души, които получават уроци по английски език, възможност за работа и доходи, а децата им – образование.

снимки: ANANTARA

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
фасада 18.02.2022

Глухарчета и светулки вдъхновяват фасадата на тайландски музей

Музеят на модерния алуминий (МоМа) в Нонтабури, Тайланд, е напълно готов, а поразителната му фасада напомня на поля, обсипани от […]

Прочети още
Гренада 09.02.2022

Топ 14 на най-добрите места за инвестиционна миграция в света

Най-доброто място в света за инвестиция в имот срещу гражданство през 2022 г. е Дубай. С навлизането в „епохата на […]

Прочети още